Home » Sport » Daum: Nu exclud posibilitatea de a-l convoca pe Tamaș la națională, în viitor

Daum: Nu exclud posibilitatea de a-l convoca pe Tamaș la națională, în viitor

George Stanciu / 09.11.2016, 16:29
Daum: Nu exclud posibilitatea de a-l convoca pe Tamaș la națională, în viitor

Selecţionerul naționalei, Christoph Daum, a declarat în cadrul unei conferințe de presă, că a discutat cu fundaşul stelist Gabriel Tamaş, căruia i-a transmis că îl va convoca dacă va avea probleme pe postul lui, dar că momentan, lotul echipei României are mulți jucători apți pentru poziția respectivă.

”Am vorbit cu Gabriel, i-am făcut cunoscută opinia mea despre el. În acest moment îi avem pe Săpunaru, Vlad Chircheş, Moţi, pe tânărul Ţîru, avem cinci jucători care pot evolua pe acel post. Ştiu că a jucat foarte bine la Steaua, am vorbit cu el, am văzut multe meciuri ale Stelei şi ştiu că, dacă vom avea probleme, îl putem chema şi el ni se va alătura. Nu are nevoie de adaptare şi vom ţine legătura”, a afirmat Daum, care nu a făcut mențiuni cu privire la problemele stelistului din afara terenului.

Daum a spus zilele trecute că, dacă România se va impune la o diferență de două goluri împotriva Poloniei, va căra în spate fiecare jucător la vestiare. Întrebat cum va proceda cu portarul Costel Pantilimon, în caz că trebuie să-și respecte promisiunea, Daum a răspuns: „E uşor, îl iei peste umăr. Totul ţine de tehnică, o să vă arăt”.

Tehnicianul german a mai fost întrebat şi dacă are o strategie pentru marcarea lui Robert Lewandowski la meciul de vineri. „Da. Eşti fratele lui Adam Nawalka?”, a răspuns Daum, ce apoi a continuat serios: „În final, se ajunge la o situaţie de unu la unu. Am analizat jocul lui şi am văzut că vine către mijlocul tereneului, apoi scapă din marcajul unu la unu. Dacă îl marchează doi-trei jucători, în careu ajunge tot unul la unu.”

Daum a spus că se va hotărî sâmbătă dacă atacantul Claudiu Keşeru va mai face parte din lotul național şi pentru meciul amical cu Rusia. În privința revenirii lui Vlad Chiricheş, Daum a lăsat să se înţeleagă că jucătorul formaţiei Napoli nu este sigur de locul de titular: „Cea mai importantă este echipa, nimeni nu este mai presus. În ultimele săptămâni Vlad Chircheş a jucat foarte bine, credem în el, dar cei care l-au înlocuit cât timp a lipsit au făcut-o foarte bine.”

Selecţionerul spune că antrenamentul psihologic al jucătorilor nu este mai prejos decât cel tactic, tehnic sau fizic. El are în plan aplicarea de metode din sporturi conexe, ce mizează pe o astfel de pregătire, la echipa naţională a României, arată news.ro.

„Am învăţat că antrenamentul psihologic este la fel de important ca antrenamentul tehnic, tactic sau fizic. Cel mai important lucru pentru un individ, nu numai pentru un fotbalist, este puterea psihică, incluzând autocontrolul, încrederea în sine, responsabilitatea, multe lucruri care sunt importante în viaţă, nu numai în fotbal sau sport. În anumite sporturi, cum ar fi karate, vezi modurile în care practicanţii se autocontrolează şi se concentrează. Nu am făcut nimic de acest fel, dar vom face. Poţi învăţa foarte multe nu numai pentru fotbal, ci şi pentru viaţă în general. Comportamentul acestor oameni este extraordinar. Nu am ales deocamdată karate, sunt şi alte posibilităţi de a învăţa ce înseamnă să-ţi asculţi corpul, să ai un nivel ridicat de autoconştientizare, să fii concentrat în totalitate, să-ţi foloseşti puterea psihică. La karate, de exemplu, ei au învăţat cum să-şi concentreze toată puterea într-un singur punct. Este antrenament psihologic şi acesta este o parte a pregătirii, precum cel tehnic, tactic şi fizic”, a explicat el.

Meciul România – Polonia se va desfășura, vineri, de la ora 21.45, pe Arena Naţională, în preliminariile Cupei Mondiale din 2018, iar partida amicală cu Rusia va avea loc marţi, 15 noiembrie, la de la ora 18.00, pe stadionul Akhmat-Arena din Groznîi.