Home » Sport » De ce nu participă Simona Halep la Roland Garros 2021

De ce nu participă Simona Halep la Roland Garros 2021

Alexandru Cazacu / 21.05.2021, 13:09
De ce nu participă Simona Halep la Roland Garros 2021

În perioadă 30 mai – 13 iunie se va desfășura ediția din acest an a mult așteptatului turneu de tenis, Roland Garros. Cu toate acestea, cea mai îndrăgită jucătoare de tenis din România nu va participa la turneu. De ce nu va participa Simona Halep la Roland Garros 2021 vă vom spune mai departe.

De ce nu va participa Simona Halep la Roland Garros 2021

Se pare că în meciul din turul al doilea al turneului de la Roma, Simona Halep a avut o ruptură musculară profundă la gamba stângă, zonă în care jucătoare de tenis româncă nu a mai avut probleme. Deși a încercat o recuperare rapidă după ce a revenit în România, simona nu a reușit și este nevoită să se retragă de la Roland Garros 2021. Anunțul retragerii a fost făcut de către jurnalistul TVR, Cristian Mândru.

În aceste condiții, Simona poate să forțeze revenirea la Wimbledon, în sezonul de iarbă, care se va desfășura în perioada 28 iunie – 11 iulie, pentru a putea evolua la Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an, la care jucătoarea noastră vrea să obțină o medalie. Turneul din Japonia începe pe 23 iulie, așadar Simona Halep are suficient timp să se recupereze.

”Am o ruptură la gambă, profundă, destul de profundă. Va trebui să fac repaus destul de mare. După ce se retrage hematomul, trebuie să mai fac o investigație, să-mi spună exact. Trei, patru, cinci săptămâni, cam așa o să stau.

Este destul de grav, nu mă așteptam, bineînțeles, dar o iau ca atare și merg înainte, n-am ce să fac. Stăteam la retur, am făcut o mică săritură și apoi am simțit o durere foarte mare. Mereu mă recuperez în țară, am încredere în medicii pe care îi am și e cel mai bine să fii acasă în momentele astea”, spunea Simona Halep, după revenirea de la Roma.

De ce nu va juca Simona Halep la Roland Garros
De ce nu va juca Simona Halep la Roland Garros

Simona Halep nu participă la Roland Garros

Deși este turneul preferat al jucătoarei noastre, Simona va rata în acest an Roland Garros. În 2018, ea a câștigat la acest turneu primul său titlu de Grand Slam. Tot aici, în 2014 și în 2017, Simona Halep a mai disputat două finale, la care a fost învinsă. Începând din 2009, românca a evoluat la toate edițiile turneului de la Paris.

Mai sunt doar nouă zile până la startul ediției de la Roland Garros din acest an, iar după retragerea Simonei, România a rămas cu patru reprezentante pe tabloul principal al turneului. Este vorba despre Sorana Cîrstea, Patricia Țig, Irina Begu și Ana Bogdan.

Cea mai îndrăgită jucătoare de tenis din România, Simona Halep a suferit o ruptură la gamba stângă în meciul din turul secund al turneului WTA de la Roma, la care a jucat împotriva lui Angelique Kerber. Se pare că în urma controalelor medicale, cel mai probabil, jucătoarea cu numărul 3 mondial va reveni pe teren la mijlocul lunii iunie. Simona speră să poată juca la Wimbledon, unde este deținătoarea titlului. Turneul din capitala Marii Britanie este programat în perioada 28 iunie-11 iulie.