Home » Sport » De ce s-a prăbușit de fapt Christian Eriksen pe teren, la Euro 2020. Prima imagine, de pe patul de spital, cu jucătorul Danemarcei

De ce s-a prăbușit de fapt Christian Eriksen pe teren, la Euro 2020. Prima imagine, de pe patul de spital, cu jucătorul Danemarcei

Violeta Badea / 15.06.2021, 14:37

Fotbalistul danez Christian Eriksen s-a prăbușit pe teren, în timpul meciului dintre Danemarca și Finlanda de la Euro 2020. Jucătorul lui Inter Milano a fost resuscitat pe gazon și apoi a fost transportat la spital. Toată lumea a amuțit în acele momente de groază și zeci de mii de mesaje de susținere au curs încontinuu pe rețelele de socializare. Iată de ce s-a prăbușit de fapt Christian Eriksen pe teren, la Euro 2020. Prima imagine, de pe patul de spital, cu jucătorul Danemarcei.

De ce s-a prăbușit de fapt Christian Eriksen pe teren, la Euro 2020

Starul naționalei Danemarcei, Christian Eriksen a trecut prin momente cumplite în partida Danemarca – Finlanda de la Euro 2020. Fotbalistul s-a prăbușit pe teren și a fost resuscitat de medici timp de aproximativ 18 minute, înainte de a fi dus la spital în stare stabilă, unde se află și acum. Tot mapamondul s-a rugat pentru viața danezului și s-au întrebat de ce un jucător de fotbal profesionist poate ajunge într-o astfel de situație tragică.

Medicul cardiolog Oren Iancovici a explicat de ce Eriksen a ajuns să leșine pe teren. Deși inițial toată lumea credea că jucătorul a suferit un infarct, doctorul spune că diagnosticul este aritmie severă. Mai exact, oxigenul nu ajunge în creier în acele secunde, iar pacientul își pierde cunoștința. Medicul avertizează și spune că aritmia se poate repeta oricând, mai ales în cazul unui jucător de fotbal.

 „Fotbalistul nu a avut un infarct, ci o aritmie severă. Nu ajunge oxigen în creier în acele secunde şi pacientul, persoana respectivă leşină! Aritmia asta se poate repeta, evident. Dar din păcate, noi nu avem cum să ştim decât în anumite cazuri că ea va veni.

Pentru un sportiv de performanţă şi mai ales fotbaliştii, care au un sport exploziv, şi gândiţi-vă  şi la antrenamente şi în timpul jocului, ei aleargă cel puţin 10 km în 90 de minute şi exploziv, însemnând o dată da, o dată nu. Deci, inima sare de la 80 pe minut la 200 şi înapoi la 100, imediat la 200. Este un sport  extrem de complicat. Inima de sportiv, pentru noi cardiologii, este cunoscută ca o inimă modificată” , a precizat cardiologul, citat de alephnews.ro.

Prima fotografie de pe patul de spital
Prima fotografie a lui Eriksen de pe patul de spital

Prima imagine, de pe patul de spital, cu jucătorul Danemarcei

Christian Eriksen a transmis primul mesaj de pe patul de spital după ce a s-a prăbuşit pe teren, sâmbătă, la meciul Danemarca – Finlanda, de la Euro 2020. Jucătorul lui Inter Milano a declarat în cursul zilei de luni că „se simte mai bine” și „nu va renunța”, iar recent a postat pe Instagram o fotografie cu el.

„Vă salut! Vă mulțumesc pentru urările de bine și pentru mesajele primite din toate colțurile lumii. Înseamnă enorm pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date.

Trebuie să mai trec prin câteva analize la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi înveseli pe colegii mei din echipă pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca!

Toate cele bune! Christian”, a scris fotbalistul pe contul său de Instagram.

Într-o singură oră, postarea a adunat peste 1,7 milioane de aprecieri și zeci de mii de comentarii, inclusiv din partea unor fotbaliști celebri și cluburi de fotbal.