Home » Sport » Federația Română de Fotbal: 10 la sută din banii pe transferuri, pentru copii şi juniori

Federația Română de Fotbal: 10 la sută din banii pe transferuri, pentru copii şi juniori

Octavian Palade / 24.10.2016, 17:53
Federația Română de Fotbal: 10 la sută din banii pe transferuri, pentru copii şi juniori

Federația Română de Fotbal, printr-o decizie a Comitetului Executiv, dorește ca zece procente din banii încasaţi de cluburi din transferurile de jucători să fie investiţi în centrele de copii și juniori.

Federația Română de Fotbal a adoptat luni hotărârea ca zece la sută din sumele încasate de cluburi din transferuri să fie investite în pregătirea copiilor și a juniorilor, potrivit declarației președintelui Federației, Răzvan Burleanu, citat de news.ro.

„S-a luat decizia de a introduce în premieră un sistem de licenţiere la Liga a II-a, începând din sezonul 2018/2019. În acelaşi timp, se reintroduce criteriul financiar la Liga I (n.r. – tot din sezonul 2018/2019), un control financiar al datoriilor către bugetul de stat, nu numai către angajaţi, urmat evident de refuzul acordării licenţei. Tot pe noul sistem de licenţiere s-a introdus un control a ceea ce înseamnă 10 la sută din transferul oricărui jucător şi o verificare a pragului de rentabilitate a cluburilor de Liga I, o verificare astfel încât să nu ai cheltuieli mai mari decât veniturile. Este o prevedere pe care o regăsim în Legea Sportului, care spune că, în eventualitatea unui transfer, 10 la sută din sumă constituie sursă de venit pentru Federaţia Română de Fotbal”, a explicat Răzvan Burleanu

Potrivit unei decizii date în urmă cu 4-5 ani, banii au rămas la nivelul fiecărui club şi urma să fie cheltuiți în activitatea de copii şi juniori. Până acum nu a existat niciun control la nivel de federaţie, pentru că nu a existat nicio prevedere. Burleanu a mai spus că FRF nu impune nicio taxă, niciun impozit, ci vine să asigure un control strict asupra faptului că 10 la sută din transferul fiecărui jucător se investeşte la copii şi juniori. Astfel, clubul în cauză are posibilitatea să facă o serie de investiţie în trei ani. Aceste investiţii se pot face pentru cazarea şi masa juniorilor, pentru plata salariilor antrenorilor, a bonusurilor, dar şi în partea de infrastructură şi pentru transferul de jucători sub 19 ani.

„Ne vom ţine ca FRF şi ca toate proiectele să nu intre sub incidenţa intereselor personale şi să susţină interesele personale ale cuiva. Noi nu vrem ca cluburile să mai fie împrumutate, vrem ca atât timp cât s-a făcut un transfer, banii să rămână pentru fotbal, pentru dezvoltarea viitorilor fotbalişti. Dacă cluburile nu vor cheltui aceşti bani în cadrul pe care l-am amintiti, atunci suma respectivă vine la FRF. Şi tot astăzi am stabilit ca această sumă să fie transferată în mod echitabil tuturor cluburilor care au echipe de copii şi juniori, în mod proporţional cu numărul de juniori legitimaţi”, a mai punctat şeful FRF.