Home » Sport » Gigi Becali: schimb numele echipei în FCSB – Fotbal Club Sportiv Becali

Gigi Becali: schimb numele echipei în FCSB – Fotbal Club Sportiv Becali

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 12:44
Gigi Becali: schimb numele echipei în FCSB – Fotbal Club Sportiv Becali

După decizia Tribunalului București, prin care echipa Steaua nu mai are voie să folosească însemnele și numele „Steaua” și „Steaua București”, latifundiarul Gigi Becali a reacționat.

Omul de afaceri Gigi Becali a declarat, joi, la Digisport, că nu este afectat de decizia Curţii de Apel București, care i-a interzis să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti”, spune news.ro.

Gigi Becali a  afirmat că poate schimba numele în FCSB: Fotbal Club Sportiv Becali.

Dacă decizia e definitivă, schimb numele şi aia e. Nu mă afectează decizia instanţei. Schimb numele şi ce. FCSB şi ce? Fotbal Club Sportiv Becali. Nu numele e problema mea, e pentru şi o provocare, ca să vedem spiritul românesc, e împotriva legii sau cu legea, cu adevărul sau minciuna. Poate oamenii vor zice, asta e Steaua noastră, Steaua lui Becali. Se va demonstra dragostea românilor faţă de mine. Vreau să văd dacă fanii se vor îndepărta de echipă. La fotbal, dacă ai performanţă ai suporteri, dacă nu ai performanţă nu ai suporteri. Indiferent cum te numeşti, faci echipă nouă, te duci în Liga Campionilor, dacă faci performanţă aduci Chelsea, Manchester, Barcelona şi vin oamenii să vadă”, a declarat Gigi Becali la Digisport.

Curtea de Apel i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele „Steaua” şi „Steaua Bucureşti” în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal – SC Fotbal Steaua Bucureşti SA –  şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive – FRF şi LPF. Becali ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua.

Gigi Becali va continua investiţiile la clubul Steaua pentru a câştiga campionatul şi pentru a se califica în Liga Campionilor.

„Vedeţi voi acum, ţelul meu este campionatul, Liga Campionilor, că dau ei sentinţe e problema lor. Coeficientul echipei nu poate să-l ia nimeni, niciodată, este la UEFA. Nu poate nimeni să-l ia, o să zică, pleacă de aici, mă nebunule. Asta o să fie o sentinţă peste un an, acolo există o tranzacţie la notar, eu am renunţat la şase milioane de dolari prin tranzacţie, dădusem şase milioane la Steaua, ca să nu se desfiinţeze, am făcut societate, am renunţat la bani.Dacă dispar eu, dar nu sunt uşor de învins, luaţi-vă adio de la fotbalul din România”, a mai spus Becali.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată.