Home » Sport » Gigi Becali nu mai are voie să folosească semnele „Steaua” și „Steaua București”

Gigi Becali nu mai are voie să folosească semnele „Steaua” și „Steaua București”

Sebastian Rotaru / 22.12.2016, 10:49
Gigi Becali nu mai are voie să folosească semnele „Steaua” și „Steaua București”

Gigi Becali a aflat că Tribunalul București a decis ca actuala echipă din Liga 1 să nu mai aibă dreptul de a folosi ”semnele Steaua și Steaua București sau a unor semne similare în activitatea comercială”.

Steaua a primit o lovitură sub centură cu o zi înaintea meciului cu Dinamo, din manșa întâi a semifinalelor Cupei Ligii, care se va juca diseară, de la ora 20:30, pe Arena Națională. Gigi Becali a aflat că Tribunalul București i-a interzis să mai folosească înscripțiile Steaua și Steaua București sau altele similare, anunță DigiSport.ro.

”În dosarul nr. 31705/3/2015 – Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele „Steaua”, „Steaua Bucureşti” sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive, spune Tribunalul București.

„Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor „Steaua Bucureşti” din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii. Obligă pe intimata pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs. Pronunţată în şedinţa publică”, se arată într-un comunicat, al Tribunalului.

„S-a terminat, de mâine închidem taraba. Nu mai putem folosi numele Steaua. Nu ştiu ce se va întâmpla, deocamdată ne gândim la meciul cu Dinamo”, a declarat o sursa din cadrul Stelei pentru ProTV.

Decizia de azi vine în contextul în care, de ceva mai mult de o săptămână, CSA Steaua a anunţat că din 2017 va pune bazele unui proiect cu o echipă de fotbal ce va pleca din Liga a 4-a şi care se va bucura de siglă, nume şi palmares – până în 2002, inclusiv.

În anul 2015, FC Steaua a pierdut marca Steaua Bucureşti, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a respins contestaţia în anulare formulată de club la decizia din 3 decembrie prin care i-a fost anulată marca.

FC Steaua a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. Tribunalul Bucureşti a respins această cerere, în 17 aprilie 2012, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, în 20 decembrie 2013, însă ICCJ a dat dreptate clubului sportiv.