Home » Sport » Ioan Andone: Dinamo are lot de top 3 fără probleme

Ioan Andone: Dinamo are lot de top 3 fără probleme

George Stanciu / 04.11.2016, 15:44
Ioan Andone: Dinamo are lot de top 3 fără probleme

Antrenorul clubului Dinamo, Ioan Andone a afirmat, vineri, într-o conferinţă de presă, că echipa sa nu merită locul de pe poziția a 7-a, ci este una de Top 3 în Liga I, mulțumită lotului pe care îl are. În astfel de condiții condiţii, el nu se teme că Dinamo ar putea să rateze calificarea la play-off.

„Critici vor fi până nu ajungem în primele 2-3 locuri. Şi reacţia suporteruilor va fi … Trebuie să le acceptăm pentru că nu avem ce face. Nu-i locul 7 de Dinamo. Avem un lot de primele trei locuri fără probleme. Eu zic că e de primele două. Nu sunt îngrijorat că nu prindem play-off-ul pentru că mai sunt atâtea etape. Mai sunt 36 de puncte în joc. În tur, toate meciurile grele le-am jucat în deplasare, cu Steaua, Viitorul, CFR Cluj, Botoşani. Aştept returul şi dacă suntem echipă puternică trebuie să le câştigăm pe toate”, arată Ioan Andone.

Noua achiziţie a dinamoviștilor, italianul Luca Ceccarelli, ar putea să-și facă debutul în partida cu ACS Poli Timişoara, susține Ioan Andone „alb-roşilor”, care nu este încă sigur de poziția cea mai potrivită pentru fundaș.

„Sper să fie o victorie. Am încredere în jucători că vor da totul pe teren, cum au dat în ultimele două meciuri şi vor înscrie goluri. Cred că ultimele două meciuri ale noastre au fost cele mai bune din acest an. Am avut o posesie bună, am avut faze de poartă, am înscris şase goluri în două jocuri. Trebuie să înscriem şi la Timişoara. Va fi dificil pentru că şi Timişoara are patru victorii, din care două pe teren propriu, cu Viitorul şi cu Craiova, deci cu echipe din faţă. Trebuie să repetăm jocul din meciul cu Astra şi din cel cu Pandurii. Ne lipseşte un jucător, Gnohere, care are patru cartonaşe galbene. În rest, tot lotul este valid. Ceccarelli este în lot. A venit cartea verde, ieri a fost legitimat. Se pregăteşte foarte bine. E în regulă cu pregătirea fizică. A venit destul de bine pregătit, cu toate că a avut două luni de pauză. La toate testele fizice a ieşit bine şi o să vedem care îi va fi poziţia, fundaş dreapta sau fundaş central. Îi trebuie şi un meci amical. Toţi italienii sunt în general buni apărători, au în sânge asta. Cred că ne va ajuta”, mai afirmă Ioan Andone.

Antrenorul lui Dinamo a menționat și problemele de arbitraj, susținând că nu crede că în istoria clubului nu a existat o perioadă la fel de lungă de dezavantaj pentru echipa sa.

„Nu cred că s-a întâmplat în istoria lui Dinamo să aibă o aşa lungă perioadă cu greşeli de arbitraj. Sunt 6-7 meicuri cu greşeli evidente împotriva noastră. Noi nu vrem să se facă greşeli împotriva nimănui. Câştigul ar fi să arbitrze bine, să nu influenţeze rezultatul. Sper să înţeleagă federaţia şi CCA şi să încerce să ia măsuri ca arbitrii să nu vicieze rezultatul. Să ajungă în Europa, să arbitreze ca Haţegan în Champions League şi Europa League, asta ne dorim de la arbitri. Sunt mulţi foşti arbitri cu experienţă care ar putea ajuta CCA, Porumboiu, Crăciunescu, Abrudan, Grigorescu. Experienţa acestora i-ar ajuta pe arbitri. Văd că nu-i folosesc pe cei în vârstă. Mesajul meu pentru arbitrul de sâmbătă este să nu greşească nici împotriva noastră, nici împotriva Timişoarei. Să arbitreze corect, asta ne dorim”, mai adaugă Ioan Andone.

Dinamo nu va juca meciuri amicale în pauza campionatului pentru desfășurarea meciurilor naţionalei. O parte din lot va merge la echipa a doua: „Am avut o intenţie să jucăm un amical cu Steaua Roşie Belgrad, dar jucăm cu Astra în Cupa Ligii şi avem şi meci la echipa a doua. Din cauza asta nu am făcut un amical”, arată news.ro.

Ioan Andone îi propune pe Hanca, Lazăr şi Nistor pentru echipa tricoloră. Antrenorul dinamovist l-a lăudat pe selecţionerul Christoph Daum pentru faptul că s-a răzgândit cu privire la convocarea lui Claudiu Keşeru pentru meciul cu Polonia.

„Hanca este foarte bine anul acesta. Nu mă aşteptam la începutul campionatului. Nu mi-a plăcut ca fundaş dreapta, i-am şi spus-o, că nu-mi place şi că nu este o soluţie pentru mine ca fundaş dreapta. Are o capacitate bună de efort, are pasă de gol, dacă e cel mai bun pasator la noi, într-o echipă cu Palici şi Nistor. Eu îi văd pe mai mulţi la naţională, Lazăr, Nistor, Hanca, dar depinde de antrenor ce sistem foloseşte. E un lucru bun că (n.r. – Daum) a revenit cu Keşeru, pentru că este un jucător în formă. În opinia mea, trebuie să jucăm foarte, foarte bine ca să învingem Polonia şi putem să o facem, pentru că avem jucători de valoare, iar Daum a închegat cât de cât o echipă, un lot, e foarte strict în ceea ce face. Ne dorim şi noi, toţi care activăm în fotbal, calificarea echipei naţionale”, mai declară Ioan Andone, antrenorul FC Dinamo.

Andone spune că Astra ar fi mai bine cotată la o calificare în primăvara europeană decât Steaua. „Cu câte două victorii în ultimele etape ambele echipe se pot califica. Astra are un program mai favorabil, că vine Roma şi Roma este aproape calificată”, este de părere Ioan Andone.

Dinamo va juca în deplasare, sâmbătă, de la ora 20.30, cu ACS Poli Timişoara, în etapa a XV-a a Ligii I.