Home » Știri » VIDEO Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului model de iPhone

VIDEO Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului model de iPhone

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 12:29
VIDEO Se împlinesc 10 ani de la prezentarea primului model de iPhone

În anul 2007, directorul de la acea vreme al Apple, Steve Jobs, a prezentat primul model de iPhone, o inovație care a schimbat din temelii conceptul de telefon mobil și a stârnit o revoluție mondială.

Primul iPhone a fost prezentat de Steve Jobs la ediţia din 2007 a Macworld, expoziţie dedicată de Apple special propriilor produse, şi era disponibil în versiuni de 4 GB şi 8 GB care costau în Statele Unite 500 de dolari, respectiv 600 de dolari, scrie theverge.com.

Prezentarea oficială nu a coincis şi cu lansarea pe piaţă a produsului. Aceasta a avut loc pe 29 iunie 2007 şi a adus sute de clienţi care au format cozi în jurul magazinelor Apple din Statele Unite.

Prezentat de Steve Jobs sub sloganul „Acesta este doar începutul” drept un dispozitiv 3 în 1 revoluţionar – un telefon, un device ce poate reda şi crea conţinut multimedia şi unul ce poate fi folosit pentru accesarea internetului – primul iPhone era construit din aluminiu şi avea spatele din plastic.

Pentru utilizator, pe de altă parte, cea mai mare noutate ce-l diferenţia de smartphone-urile de până atunci era că, datorită ecranului capacitiv, a fost primul smartphone care, în loc de stylus, putea fi folosit cu degetul, având interfaţa optimizată în acest sens.

A fost numit „iPhone”, dar Steve Jobs a descris telefonul ca fiind un dispozitiv trei în unu: un iPod cu ecran de mari dimensiuni și control touch, un telefon mobil revoluționar și un dispozitiv de comunicații prin internet. Poate că telefonul nu mai este așa cum l-a visat Steve Jobs, deoarece a suportat multe schimbări de-a lungul anilor, dar va rămâne în istorie ca fiind telefonul care a dat startul unei revoluții tehnologice.

iPhone şi smartphone-urile care i-au călcat mai apoi pe urme au dat startul la o serie întreagă de industrii adiacente. Datorită numeroaselor funcţii pe care smartphone-ul modern, aşa cum a fost închipuit de Steve Jobs, le îndeplineşte, au fost afectate produse precum player-ele MP3 sau camerele foto compacte.

iPhone-ul rămâne cel mai important produs pentru Apple şi „o parte esenţial din viaţa utilizatorilor”, cum spune şeful actual al companiei, Tim Cook, într-un mesaj aniversar. Tot acesta promite că „ce-i mai bună abia urmează” pentru iPhone şi utilizatorii săi.