Home » Știri » Ziua de 2 decembrie, liberă pentru bugetari

Ziua de 2 decembrie, liberă pentru bugetari

Octavian Palade / 23.11.2016, 12:30
Ziua de 2 decembrie, liberă pentru bugetari

Guvernul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru bugetari, însă aceasta va fi recuperată pe 17 decembrie.

În ședința de miercuri, Executivul a decis ca ziua de 2 decembrie să fie liberă pentru bugetari, urmând ca aceştia să recupereze ziua de muncă pe 17 decembrie sau să-şi prelungească timpul zilnic de lucru până la data de 16 decembrie 2016, au precizat surse guvernamentale, citate de news.ro.

”Pentru salariaţii din sectorul public, ziua de 2 decembrie 2016 se stabileşte ca zi liberă. Pentru ziua stabilită ca zi liberă, instituţiile publice îşi vor desfăşura activitatea în regim de program normal în ziua de 17 decembrie 2016 sau vor prelungi corespunzător timpul de lucru, până la data de 16 decembrie 2016, potrivit planificărilor stabilite”, se arată în hotărârea adoptate miercuri de Guvern.

Actul normativ menționează că prevederile nu se aplică pentru locurile de muncă în care activitatea nu poate fi întreruptă datorită caracterului procesului de producţie sau specificului activităţii.

”Dispoziţiile art. 1 nu se aplică magistraţilor şi celorlalte categorii de personal din cadrul instanţelor judecătoreşti implicate în soluţionarea proceselor cu termen în data de 2 decembrie 2016 şi nici participanţilor în aceste procese. Operaţiunile de încasări prin virament în relaţia cu instituţiile de credit, inclusiv încasările efectuate prin intermediul contului tranzitoriu se înregistrează în contabilitatea unităţilor trezoreriei statului cu data de 2 decembrie 2016”, se precizează în hotărâre.

În plus, Guvernul a mai decis că dobânzile calculate la disponibilităţile păstrate în contul curent general al trezoreriei statului, pentru care, potrivit reglementărilor legale în vigoare există obligaţia acordării de dobânzi, aferente lunii noiembrie 2016, se înregistrează în conturile corespunzătoare cu data de 2 decembrie 2016.

Pe data de 2 decembrie 2016, se efectuează prin centrala Ministerului Finanţelor Publice operaţiuni de încasări şi plăţi, operaţiuni de plăţi privind serviciul datoriei publice, precum şi eventualele operaţiuni de debitare dispuse de Comisia Europeană din contul de Resurse Proprii în lei deschis la Trezoreria Statului.

De asemenea, prin ordin emis de Ministerul Finanţelor Publice, poate fi stabilită şi desfăşurarea altor operaţiuni prin Trezoreria Statului.