Home » Știri » 25.000 de euro net pe lună. Cine câștigă în România acest salariu

25.000 de euro net pe lună. Cine câștigă în România acest salariu

Alexandru Cazacu / 09.02.2021, 09:54
25.000 de euro net pe lună. Cine câștigă în România acest salariu

Chiar și în țara noastră, salariile executivilor au ajuns la numere impresionante. Potrivit specialiștilor, sumele pe care aceștia le încasează în fiecare lună sunt prea mari, Ba chiar mai mult, acestea le depășesc uneori salariile de top din alte state europene.

Cine câștigă 25.000 de euro net pe lună în România

Potrivit unuia dintre cei mai renumiți head-hunteri de pe piață în domeniul recrutărilor executivilor de top, salariile pentru aceștia sunt atât de mari încât nu vor mai putea crește. George Butunoiu susține că lefurile pentru pozițiile de top din management sunt foarte mari, iar pe de altă parte cele mici și mijlocii sunt prea mici.

“Pachetele salariale din România pentru pozițiile de top management sunt atât de mari încât nu vor mai crește. Sunt chiar mai mari decât cele din Grecia sau Italia”, a spus George Butunoiu, potrivit alephnews.ro.

Se pare că, în funcție de domeniu sau de puterea financiară a companiei, aceste salarii despre care vorbeam mai sus pornesc de la 10.000 de euro lunar și pot să ajungă până la 25.000 de euro net. Iar asta nu e tot, pe lângă acești bani, executivii de top mai pot primi și anumite bonusuri.

Diferența dintre salarii este foarte mare

Potrivit lui Butunoiu, diferențele dintre banii câștigați de executivi și celelalte persoane din companie sunt mult mai mari la noi în țară decât în alte state din Uniunea Europeană. În România, diferența dintre salariul unui director general și salariul mediu din aceeași companie poate fi și de 20 – 30 de ori mai mare. Asta în contextul în care un salariu mediu este de 700 de euro.

Pe de altă parte, potrivit specialistului în Statele Unite ale Americii aceste diferențe salariale sunt mult mai mari. Mai exact, în SUA pot ajunge chiar până la de 300 de ori mai mari.

Cine câștigă 25.000 de euro pe lună în România
Cine câștigă 25.000 de euro pe lună în România

Salarii mari la stat

Nu cu mult timp în urmă Cristian Siedler a declarat pe pagina sa de Facebook că salariile la stat au fost cu 68% mai mari în 2020 decât media din România. Acesta susține că România a avut cheltuieli de personal de aproximativ 110 miiliarde de lei, pentru 1,25 de milioane de angajați.

Veniturile salariale la stat au fost, în 2020, cu 68% mai mari decât media națională. În 2020, România a avut cheltuieli de personal în valoare de ~110 miliarde de lei, pentru ~1,25 milioane de angajați, fără cei din companii naționale și societăți comerciale deținute de stat. Așadar, venitul salarial lunar mediu brut, la stat, în anul 2020 a fost de 7.173 de lei.

Veniturile salariale la stat au fost, prin urmare, cu 68% mai mari decât media națională. În general, salariile la stat ar trebui să fie mai mici decât cele din privat, dar locurile de muncă mai stabile, în timp ce, în mediul privat ar trebui ca salariile să fie mai mari decât la stat, locurile de muncă fiind expuse, însă, fluctuațiilor economice. Cred e de bun-simț ca măcar unele sporuri ale bugetarilor să fie modificate, în acest context. Cât despre creșteri salariale generale, la stat, ar fi nerezonabile” a scris el pe Facebook.