Home » Știri » Metrorex: sindicaliștii avertizează cu greva generală

Metrorex: sindicaliștii avertizează cu greva generală

George Stanciu / 14.10.2016, 13:50
Metrorex: sindicaliștii avertizează cu greva generală

Unitatea – Sindicatul Liber Metrou (USLM) transmite că în viitorul apropiat s-ar putea declanșa un conflict colectiv de muncă în cadrul companiei de transport Metrorex, iar asta ar putea conduce la o grevă generală şi, în cel mai rău caz, la blocarea trenurilor de metrou,. Anunțul de la USLM vine după o nouă rundă de negocieri cu privire la încheierea unui Contract Colectiv de Muncă, pentru anul 2016-2017. Negocierile s-au încheiat fără foarte multe rezultate concrete.

Negocierile purtate de USLM şi Metrorex SA s-au întins pe mai bine de cinci ore, vineri, dar o serie de puncte au rămas în continuare într-un statut de divergență, mai ales cele ce discută despre îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, afirmă reprezentanţii sindicaliştilor.

Conform USLM, Contract Colectiv de Muncă ce este încă valabil va expira în data de 23 octombrie.

„În acest moment există premisele declanşării unui conflict colectiv de muncă la nivelul Metrorex SA ceea ce poate conduce la greva generală şi la blocarea circulaţiei trenurilor de metrou”, spun sindicaliştii, citați de news.ro.

Acum două luni, în august, aproximativ 500 de angajaţi de la Alstom, societatea ce furnizează serviciile mentenanţă la metrou, au intrat în grevă de avertisment. Angajaţii, membri ai sindicatului USLM, s-au arătat nemulţumiţi de faptul că societatea de transport nu a dat curs solicitării lor de a semna un Contract Colectiv de Muncă nou, în care să fie prevăzută o majorare a salariilor cu opt procente.

Contractul de mentenanță semnat de Alstom cu Metrorex a început în 2003 și are o durată de 15 ani, urmând să expire în 2018.

Sursă imagine: www.cyd.ro