Home » Știri » S-a inventat robotul care urmărește ce scrie Donald Trump pe Twitter [VIDEO]

S-a inventat robotul care urmărește ce scrie Donald Trump pe Twitter [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 08.02.2017, 14:14
S-a inventat robotul care urmărește ce scrie Donald Trump pe Twitter [VIDEO]

Compania de tehnologie T3 din Austin, Texas, a creat un robot numit Trump și Dump, care va analiza postările pe Twitter ale președintelui american.

De fiecare dată când Donald Trump postează un tweet negativ cu privire la o companie publică de tranzacționare, robotul va vinde automat stocurile companiei, ceea ce înseamnă că că el pune un preț pe companie, iar prețul stocurilor va coborî – deci vânzarea va fi mai rapidă, relatează CNN.

Deja au făcut bani, potrivit șefului companiei T3, Ben Gaddis, iar banii sunt donați Societății Americane pentru Prevenirea Cruzimii Animalelor.

„Atunci când apare un tweet negativ și are un impact negativ asupra stocului acelei companii, ceva pozitiv iese în cale. Și cine nu iubește câinii și pisicile?”, a declarat Gaddis pentru CNN Money.

Directorul a mai spus că nu va face publice sumele câștigate de compania sa din această mișcare, dar a precizat că patru tweet-uri au declanșat robotul pentru vânzări rapide până acum, iar acesta a fost pus în funcțiune abia în luna ianuarie.

De exmplu, când Donald Trump a scris un twweet despre computerul Delta care s-a oprit, săptămâna trecută, robotul Trump și Dump „a fost peste tot”, iar randamentul pentru investiții a fost crescut la 4,47%, a mai spus Gaddis.

Este destul de ciudat ca o companie să facă bani din tweet-urile lui Donald Trump, dar Gaddis a spus că T3 a fost perfect pregătită pentru crea robotul și a-l face funcțional. Compania a mai spus că a dezvoltat o strategie socială pentru unele companii importante, cum ar fi Capital One și UPS, iar o parte din ceea ce face T3 este construit pe algoritmi care pot spune cu exactitate când un tweet spune ceva pozitiv sau negativ despre o firmă.

Inginerii au lucrat o zi și jumătate pentru a-l crea și a-l face funcțional pe Trump și Dump. „Tot ceea ce facem este să luăm această învățătură și să o traducem într-o platformă de tranzacționare”, a mai spus șeful T3.