Home » Știri » Accident aviatic: Cinci francezi și-au pierdut viața

Accident aviatic: Cinci francezi și-au pierdut viața

Ionel Palade / 24.10.2016, 10:58
Accident aviatic: Cinci francezi și-au pierdut viața

Accident aviatic, soldat cu cel puțin cinci morți, în Malta. 

Accident aviatic în Malta. O aeronavă în care se aflau angajați ai agenției europene FRONTEX s-a prăbuşit la scurt timp după decolare pe aeroportul Luqa din Malta, transmite site-ul Airlive, preluat de news.ro.

Accidentul s-a produs la ora loaclă 7.20 (8.20 – ora României). Avionul s-a prăbuşit în apropiere de pistă şi a luat foc.

Un martor ocular a spus că a văzut avionul decolând, iar după aceea s-a înclinat brusc pe partea dreaptă şi s-a prăbuşit.

Personalul celui mai apropiat spital se află în stare de alertă și așteaptă să primească eventualii răniți. De asemenea, la fața locului s-au deplasat echipele de intervenție pentru situații de urgență.

Au fost blocate zborurile spre şi dinspre aeroport.

Aeronava care s-a prăbușit fusese închiriată de la statul Luxemburg pentru oficiali FRONTEX. Conform primelor informaţii, aeronava se îndrepta spre orașul Misrata din Libia.

Agenția Europeană pentru Gestionarea Cooperării Operaționale la Frontierele Externe ale Statelor Membre ale Uniunii Europene (Agenția Europeană FRONTEX) a devenit operațională în anul 2005.

Printre obiectivele sale, se numără: asigurarea coordonării operaționale între statele membre UE în ceeea ce privește managementul frontierelor externe, acordarea asistenței statelor membre în pregătirea polițiștilor de frontieră, efectuarea analizei de risc, urmărirea dezvoltării cercetărilor relevante pentru controlul și supravegherea frontierelor externe, acordarea de asistență statelor membre la frontierele externe și asigurarea suportului necesar pentru organizarea operațiunilor comune.

Agentia FRONTEX se implică și în securizarea frontierelor prin asigurarea coordonării acțiunilor statelor membre în implementarea măsurilor comunitare privind managementul frontierelor externe.

Într-un comunicat postat pe Twitter, agenţia europeană a precizat că avionul nu a fost trimis de FRONTEX, însă a refuzat să menționeze dacă la bord se aflau angajaţi ai săi.

Federica Morrgherini, şefa diplomaţiei europene,  a anunţat, la rândul său,  pe Twitter, că “niciun responsabil UE nu a fost implicat în prăbuşirea unui avion în Malta. Zborul nu avea legătură cu activităţile UE”.

Cele cinci persoane care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic din Malta ar fi francezi, au precizat reprezentanţii aeroportului Luqa, citaţi, sub acoperirea anonimatului, de Europe1.

Sursa foto: europafm.ro