Home » Știri » ActiveWatch organizează o dezbatere pe tema taxei radio-tv

ActiveWatch organizează o dezbatere pe tema taxei radio-tv

George Stanciu / 07.11.2016, 14:37
ActiveWatch organizează o dezbatere pe tema taxei radio-tv

Asociaţia ActiveWatch, sprijinită de Administrația Prezidenţială, organizează, joi, dezbaterea cu titlul ”Eliminarea taxei radio-tv – sprijin sau ameninţare a misiunii societăţilor publice de radio şi televiziune?”, la care vor lua preşedintele Klaus Iohannis, dar și jurnaliști, reprezentanţi ai organizaţiilor de media şi mai mulți membri ai societăţii civile.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua parte joi, la Biblioteca Naţională a României, începând cu ora 16:00, la dezbaterea cu titlul „Eliminarea taxei radio-tv – sprijin sau ameninţare a misiunii societăţilor publice de radio şi televiziune?”, transmite printr-un comunicat Administrația Prezidențială.

Conform news.ro, Asociaţia ActiveWatch este cea care organizează această dezbatere, primind sprijin din partea Administraţiei Prezidenţiale. Scopul dezbaterii este de a asigura un dialog între președintele României şi entități afectate de această modificare legislativă: jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor de media dar şi membri ai societăţii civile. Aceștia vor discuta despre situația serviciilor publice de radio şi televiziune și despre viitorul acestora prin prisma votării legii ce elimină unele taxe şi tarife, lege având ca scop şi eliminarea taxei radio-tv.

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, după adoptarea legii de către Parlament că, înainte ca o decizie cu privire la promulgarea actului normativ să poată fi luată de către acesta, este necesară o dezbatere publică ce să reunească specialişti din domeniu şi reprezentanţi ai societăţii civile, ce să prezinte implicațiile eliminării taxei radio-tv.

Organizaţiile de media ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent şi Convenţia Organizaţiilor de Media îi cer preşedintelui României, Klaus Iohannis, să nu promulge legea prin care se elimină taxa radio-TV şi să iniţieze o dezbatere publică naţională cu privire la serviciile publice de media, care vor fi ”politizate complet” prin finanţarea direct de la bugetul de stat.