Home » Știri » Agenția Națională de Transplant și patru spitale, acuzate de nereguli. Ministrul Sănătății face plângeri penale

Agenția Națională de Transplant și patru spitale, acuzate de nereguli. Ministrul Sănătății face plângeri penale

Octavian Palade / 23.11.2016, 10:32
Agenția Națională de Transplant și patru spitale, acuzate de nereguli. Ministrul Sănătății face plângeri penale

Ministrul Sănătății anunță că a descoperit nereguli la Agenția Națională de Transplant şi la 4 spitale. Voiculescu: Există suspiciuni privind cheltuirea banilor publici.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății a declarat miercuri că raportul Corpului de control al MS arată că sunt nereguli la Agenţia Naţională de Transplant şi la patru spitale, fiind semnalate şi suspiciuni legate de cheltuirea banilor publici. Ministrul anunță că vor fi făcute sesizări privind posibile fapte penale, pentru fals şi uz de fals, precum şi sesizări la Agenţia Naţională de Integritate, pentru conflict de interese şi incompatibilitate, potrivit news.ro.

Spitalele județene unde au fost găsite nereguli de către inspectorii Corpului de control al MS sunt din Brăila, Alba Iulia, Ploieşti şi Reşiţa.

Voiculescu a menționat că în urma controlului la Agenţia Naţională de Transplant au fost descoperite nereguli privind derularea unui proiect european pentru donarea şi transplantul de organe.

„Pentru derularea acestui proiect au fost încheiate convenţii civile de prestări servicii între Agenţia Naţională de Transplant, reprezentată de domnul doctor Dan Adrian Luscalov, în calitate de director executiv, şi prestator domnul doctor Luscalov Dan Adrian”, a declarat ministrul Sănătății.

Ministrul mai acuză că au fost  încheiate contracte de prestări servicii între Dan Adrian Luscalov, în calitate de director executiv al ANT, şi doctorul Andei Nica, în calitate de director adjunct al ANT.

Vlad Voiculescu a mai anunțat că a decis sesizarea Agenţiei Naţionale de Integritate, aceasta urmând să verifice dacă există un posibil conflict de interese şi o eventuală incompatibilitate la semnarea convenţiilor civile.

Ministrul Sănătății a mai menționat că există suspiciuni legate de modul în care au fost cheltuiţi bani publici. Voiculescu a dat ca exemplu cazul achiziţiei unui studiu de fezabilitate pentru care referatul de necesitate a fost semnat de şoferul instituţiei, care era angajat cu jumătate de normă la Departamentul Achiziţii. În faţa Corpului de Control, șoferul a declarat în scris că nu ştie ce a semnat.

„Vor fi sesizate organele penale pentru posibile fapte penale, fals şi uz de fals”, a mai spus ministrul Sănătăţii.