Home » Știri » Fostul președinte ANAT afirmă că lista cu agenții de turism rămase fără licență trebuie revizuită

Fostul președinte ANAT afirmă că lista cu agenții de turism rămase fără licență trebuie revizuită

George Stanciu / 06.10.2016, 15:02
Fostul președinte ANAT afirmă că lista cu agenții de turism rămase fără licență trebuie revizuită

Fostul preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin, cere Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) să treacă din nou în revistă “cât mai urgent” lista publicată recent, ce conține aproximativ 1.400 de licențe retrase pentru agenții de turism. Marin a mai transmis, că “lucrurile în turism în acest moment sunt foarte sensibile şi pot crea prejudicii grave de imagine”.

“Solicităm ANT refacerea listei după reanalizarea tuturor cazurilor din listă, întrucât există mai multe agenţii care au constatat situaţii neconforme cu realitatea. Apreciem acţiunea ANT-ului în condiţiile în care lista prezentată este conformă cu realitatea. Exista în listă multe agenţii închise de ani de zile, hoteluri chiar şi de pe litoral care au deţinut la un moment dat şi agentii de turism”, a afirmat Marin, care este patronul agenției de turism Paradis – Vacanţe de Vis.

El afirmă că a fost contactat în repetate rânduri de clienți, de furnizori dar și de parteneri în urma apariției listei de la ANT.

“În acest moment suntem în alertă şi luăm în calcul posibilitatea de a evalua eventualele daune de imagine create”, a concluzionat Marin, având în vedere că pe lista cu agenții de turism fără licență apare și cea deținută de el, chiar dacă funcționează în legalitate, transmite news.ro.

Marţi, Autoritatea Naţională pentru Turism a luat decizia de a retrage 1.384 de licenţe de turism emise companiilor care nu au prezentat poliţe valabile de asigurare în caz de insolvenţă sau falimentul, pe care orice agenţie este trebuie să o aibă, inclusiv afișată public.

Industria turismului în România are peste 120.000 de angajaţi şi contribuie la economia naţională cu aproape 2% din PIB.

Sursă imagine: www.evz.ro