Home » Știri » Alegeri parlamentare: Firea, mesaj pentru Iohannis după victoria PSD

Alegeri parlamentare: Firea, mesaj pentru Iohannis după victoria PSD

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 12:04
Alegeri parlamentare: Firea, mesaj pentru Iohannis după victoria PSD

Primarul general, Gabriela Firea, susține, după rezultatul alegerilor parlamentare, că românii au dat un vot clar pentru Liviu Dragnea premier, iar cu PSD învingător, formula este completă pentru ca social-democrația să meragă la Cotroceni pentru negocieri.

După victoria zdrobitoare de la aceste alegeri parlamentare, în care PSD a câștigat 36 de județe, Primarul Capitalei afirmă că preşedintele Iohannis trebuie să se obişnuiască cu ideea că ”cea mai legitimă persoană pentru a conduce Guvernul este preşedintele PSD”, informează news.ro.

”Victoria istorică a PSD in alegeri se datorează românilor care cred în Programul nostru de guvernare dar acest document programatic nu ar fi existat fără implicarea preşedintelui PSD şi fără spiritul de echipă pe care l-a imprimat. S-a muncit cu mare bucurie pentru a face bine oamenilor. Pentru soluţii şi idei valoroase. Am fost cu toţii cuprinşi de dorinţa de a salva ţara din mâinile unor oameni care, un an de zile, nu s-au identificat cu niciun proiect major pentru România. O guvernare ilegitimă, tolerată un an la Palatul Victoria”, scrie Gabriela Firea.

Ea mai precizează că, din punctul ei de vedere, cu ocazia acestor alegeri parlamentare, românii au dat un vot clar pentru formula Dragnea premier, PSD învingător.

”Cu această formulă trebuie să mergem la Palatul Cotroceni! Justiţia nu a interzis, prin sentinţă, dreptul de a alege şi de a fi ales al domnului Dragnea. Preşedintele ţării trebuie să se obişnuiască cu ideea că cea mai legitimă persoană pentru a conduce guvernul şi pentru a aplica Programul de guvernare apreciat de români este preşedintele PSD”, continuă Firea.

Mesajul Gabrielei Firea pentru liderul PSD a fost: ”Succes, Domnule Preşedinte Liviu Dragnea! Sigur veţi conduce un guvern eficient, atent la nevoile românilor!”.

După aflarea rezultatelor date de exit-poll-uri și încheierea votului pentru alegeri parlamentare, liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost întrebat dacă el este propunerea pentru postul de prim-ministru, dar acesta a evitat să dea un răspuns concret.

”Ceilalţi au personalizat această campanie. Au împins campania spre Liviu Dragnea – Cioloş. Românii au decis astăzi”, a răspuns Dragnea.