Home » Știri » Alegeri parlamentare: MAI anunță mai multe fraude în timpul campaniei

Alegeri parlamentare: MAI anunță mai multe fraude în timpul campaniei

Sebastian Rotaru / 12.12.2016, 15:32
Alegeri parlamentare: MAI anunță mai multe fraude în timpul campaniei

În aceste alegeri parlamentare, anchetatorii au deschis mai multe dosare penale pentru infracțiuni care ar fi fost comise în timpul campaniei.

Ministrul Afecerilor Interne, Dragoș Tudorache, a anunțat, luni, că au fost deschise 104 dosare pentru infracțiuni comise în timpul campaniei pentru alegerile parlamentare. În aceste dosare sunt cercetate 141 de persoane și amenzile date depășesc 26,000 de lei, potrivit news.ro.

Tot ministrul a mai precizat că incidentele care au avut loc duminică, în timpul alegerilor parlamentare, sunt minore, în comparație cu cele petrecute în timpul campaniei.

“Au fost incidente electorale, incidente pe care le consider minore, raportat la experienţa altor alegeri şi raportat la scară naţională şi la cadrul general în care aceste alegeri s-au desfăşurat. Au fost înregistrate 473 de sesizari, din care 211 nu s-au confirmat, 104 infracţiuni pentru care 141 de persoane sunt cercetate”, a spus ministrul.

Tudorache a mai precizat că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a urmărit transparența și corectitudinea în ceea ce privește aceste alegeri parlamentare.

“Toate eforturile noastre din ultimele trei luni, conform şi obiectivului pe care eu, ca ministru, mi l-am asumat, toate măsurile pe care le-am implementat au servit unui singur scop, acela de a ne asigura că rezultatele alegerilor reflectă doar voinţa alegătorilor şi că derularea procesului electoral poate fi urmărită în mod transparent atât de competitorii electorali, cât şi de mass media şi de cetăţeni. Trăiesc cu convingerea că am reuşit”, a mai spus ministrul.

Surpriza de la aceste alegeri parlamentare este că, anul acesta, sesizările potrivit încălcarea legilor au fost cu 22% mai mici decât în cazul alegerilor parlamentare din 9 decembrie 2012.

Polițiștii fac cercetări în legătură cu cele 201 sesizări de validări multiple în secțiile de votare. Alte sesizări au arătat continuare propagandei electorale și apelarea abuzivă a numărului unic de urgență 112, mai spun cei din MAI.