Home » Știri » Alegeri parlamentare 2016: Incidente semnalate la Buzău

Alegeri parlamentare 2016: Incidente semnalate la Buzău

Octavian Palade / 11.12.2016, 09:47
Alegeri parlamentare 2016: Incidente semnalate la Buzău

Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a susţinut că BEJ a cerut renumărarea buletinelor de vot pentru turul de alegeri parlamentare. 

Primele incidente semnalate la acest tur de alegeri parlamentare. Preşedintele PSD Buzău, Marcel Ciolacu, a declarat duminică, la ieşirea de la vot, că Biroul Electoral Judeţean a cerut sâmbătă renumărarea buletinelor de vot după ce mai multe secţii nu ar fi primit suficiente buletine, ulterior în Prefectură fiind găsite peste 700 de buletine, transmite news.ro.

”Ieri (n.r. – sâmbătă) BEJ a luat o decizie fără precedent în alegerile locale sau generale din judeţul Buzău. A cerut renumătarea tuturor buletinelor de vot transmise către secţiile de votare. Există suspiciuni…bine, suspiciuni de prostie în Prefectura Buzău există demult, dar acum există suspiciuni de deficienţe în organizarea alegerilor, sunt secţii de votare care nu au numărul necesar de buletine de vot,  s-au descoperit vreo 710 buletine în Prefectură, s-au predat abia ieri dimineaţă la BEJ, aşteptam ca toţi presedintii secţiilor de votare să raporteze Biroului Electoral Judeţean problemele descoperite şi se vor lua măsurile în consecinţă. Dacă există tentative cu bună credinţă, nu doar din prostie,  atunci am înţeles şi în decizia luată de BEJ se specific faptul că vor fi înştiinţate instituţiile statului abilitate”, a declarat Marcel Ciolacu.

Liderul PSD a mai spus că ”se impunea de mult” o demisie a prefectului de Buzău, Aurelia Mitrea.

În acelaşi timp, Ciolacu a menţionat că a mers duminică la vot pentru ca viitorul Parlament şi viitorul Guvern ”să lucreze pentru români”.

Primarul Buzăului, Constantin Toma (PSD), a afirmat duminică, la ieşirea de la urne, că a votat pentru ”demnitatea acestei ţări”, iar cei care vor ajunge în Parlament trebuie să facă mai mult pentru descentralizare.

Şi Sebastian Radu, candidatul PSD aflat pe locul al patrulea la Camera Deputaţilor, a venit să voteze alături de Ciolacu şi Toma, el precizând că a votat pentru ca buzoienii să aibă un viitor în oraşul lor.