Home » Știri » Alegeri parlamentare 2016: Candidații PNL pentru București

Alegeri parlamentare 2016: Candidații PNL pentru București

Octavian Palade / 08.11.2016, 10:53
Alegeri parlamentare 2016: Candidații PNL pentru București

Pentru turul de alegeri parlamentare de pe 11 decembrie, PNL vine cu o listă de 7 de candidați pentru Senat și doar 3 pentru Camera Deputaților.

Lista pentru Camera Deputaților este deschisă de fostul consilier prezidențial Adriana Săftoiu, alături de aceasta regăsindu-se și fostul ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu, dar Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului în guvernarea PDL.

La Senat, iese în evidență numele celebrului chirurg Leon Dănăilă.

Alegeri parlamentare 2016, lista de candidați a PNL pentru Camera Deputaților:

1. Adriana Săftoiu
2. Eugen Nicolăescu
3. Ovidiu Raețchi
4. Cristina Trăilă
5. Florin-Alexandru Alexe
6. Sulfina Barbu
7. Marius Vintilă

Alegeri parlamentare 2016, lista de candidați a PNL pentru Senat:

1. Leon Dănăilă
2. Florin Cîțu
3. Hildegard Helene Brandl

PNL se bucură în această campanie electorală și de sprijinul prim-ministrului Dacian Cioloș, care a participat, de altfel, la mitingul de lansare a candidaților partidului pentru alegerile de pe 11 decembrie.

Cu toate că Partidul Național Liberal anunțase că este în căutare de nume noi, unele neînregimentate politic până în prezent, atât pentru Senat, cât și pentru Cameră, pe liste se regăsesc candidați care au prins deja a treia sau a patra legislatură.

Pentru aceste alegeri parlamentare, sistemul de vot s-a schimbat față de sesiunile din 2008 și din 2012. Astfel, se va vota pe listă, în defavoarea votului uninominal, folosit la ultimele două tururi de scrutin. Decizia a fost susținută nu doar de parlamentarii aflați la putere, dar și de cei aflați în opoziție, iar legea a fost promulgată pe 20 iunie 2015.

Astfel, fiecare deputat va deservi 73.000 de locuitori, iar un senator va fi în slujba a 168.000 de cetățeni. În total, în Parlament vor intra 308 de deputați și 134 de senatori, în urma votului din 11 decembrie.