Home » Știri » Alegeri SUA: Autoritățile din New York vor desfășura un număr record de polițiști pe străzi

Alegeri SUA: Autoritățile din New York vor desfășura un număr record de polițiști pe străzi

George Stanciu / 08.11.2016, 14:15
Alegeri SUA: Autoritățile din New York vor desfășura un număr record de polițiști pe străzi

Alegerile din SUA sunt marcate de măsuri de securitate sporite: autoritățile newyorkeze au transmis că un număr istoric de polițiști vor fi desfășurați în ziua alegerilor pe străzile orașului, existând informații despre o presupusă amenințare teroristă. 

Mai bine de 5.000 de poliţişti vor fi prezenţi pe parcursul zilei de marţi pe străzile metropolei, iar mai multe drumuri vor avea accesul restricționat, în zonele unde cei doi candidați vor aștepta rezultatele alegerilor şi unde fiecare își va putea anunța eventuala victorie.

”Ştim că întreaga lume va privi mâine New York City. Avem o obligaţie, nu doar către oamenii din acest oraş, dar către toţi americanii, pentru a ne asigura că mâine toate evenimentele se vor desfăşura fără nicio problemă pe timpul zilei şi nopţii”, transmite primarul Bill de Blasio.

Democrata Hillary Clinton va participa la un eveniment la centrul de convenții Jacob K. Javits, din apropierea râului Hudson, în timp ce rivalul său, republicanul Donald Trump, va fi prezent în Manhattan.

În New York, măsurile de securitate sporite pentru alegerile din SUA sunt implementate în urma unor amenințări primite de autoritățile federale, cu privire la potențiale atentate organizate de al-Qaeda în oraș, dar şi în Texas şi Virginia, informează news.ro.

De asemenea, aceste alegeri din SUA sunt o premieră în ultimii 70 de ani, trecând șapte decenii de când prezidențiabilii și-au petrecut noaptea alegerilor în New York.

Departamentul de Poliţie din New York (NYPD) are în plan și desfășurarea de poliţişti îmbrăcaţi în civil, înarmaţi cu arme automate. Măsurile severe de securitate vor fi implementate în toate cele 1.205 de secţii de vot din New York, mai ales în Manhattan.

Securitatea celor doi candidați va fi asigurată și de serviciile secrete.

”Aceasta este cu siguranţă cea mai mare desfăşurare de forţe pentru ziua alegerilor din SUA”, a afirmat directorul NYPD, Carlos Gomez.