Home » Știri » Alegeri SUA. Trump: Dacă nu voi câștiga, va fi cea mai mare pierdere de timp din viaţa mea

Alegeri SUA. Trump: Dacă nu voi câștiga, va fi cea mai mare pierdere de timp din viaţa mea

Octavian Palade / 08.11.2016, 10:06
Alegeri SUA. Trump: Dacă nu voi câștiga, va fi cea mai mare pierdere de timp din viaţa mea

Donald Trump a încheiat în forţă campania electorală. El le-a spus susţinătorilor săi că “trebuie să câştigăm”.

Trump a adăugat că, în caz contrar, va fi cea mai mare pierdere de timp, energie şi bani din viaţa sa, potrivit Associated Press, citat de news.ro.

Cel din urmă eveniment de campanie al lui Trump, care s-a desfășurat la un centru de convenţii, a fost surprinzător de calm. În timp ce acesta își ținea discursul, zeci de oameni s-au îndreptat încet spre ieşire, prin faţa reporterilor.

Unii dintre participanți au spus că încearcă să ajungă mai aproape de uşă, dar majoritatea au declarat că pleacă pentru că sunt obosiţi, vor să evite blocajele din trafic sau au auzit suficient.

“Astăzi (marţi – n.r.) este Ziua Independenţei noastre”, a declarat Trump în deschiderea ultimului miting din campania sa electorală, cu doar câteva ore înainte de începerea votului. “Astăzi (marţi – n.r.) clasa muncitoare americană va contraataca”, a mai spus candidatul republican.

El a mai ținut să adauge că acum, odată încheiată campania, “noua aventură” pentru el va fi să facă “America măreaţă din nou”.

Trump a menționat că nu are nevoie de superstaturi ca Jay Z, Beyonce sau Lady Gaga pentru a-şi atrage susţinătorii la mitinguri, în comparație cu Hillary Clinton. “Avem nevoie numai de idei măreţe pentru a face America măreaţă din nou”, a declarat republicanul.

Ultimul miting de campanie al lui Trump ar fi trebuit să fie în New Hampshire, însă echipa sa de campanie i-a adăugat în ultimul moment încă un eveniment.

La mitingul din Massachusetts, New Hampshire, Trump a făcut încă una dintre gafele care i-au caracterizat campania. El a numit-o pe senatoarea de Massachusetts, Elizabeth Warren, “Pocahontas” – o referire la originile acesteia indiene. În plus, el a descris-o pe politiciană drept “o persoană îngrozitoare”, “o fiinţă umană îngrozitoare” şi “un senator îngrozitor”, care este urât de colegii săi.

Republicanul s-a lăudat că are susţinerea a două dintre cele mai mari staruri sportive din New England. Unul dintre ele este fundaşul echipei New England Patriots, Tom Brady, care i-a spus că l-a votat.

Donald Trump a mai spus şi că a primit “cea mai frumoasă” scrisoare din partea antrenorului echipei New England Patriots, Bill Belichick, care l-a felicitat şi i-a urat noroc.

Brady însă a declarat luni pentru un post de radio local că nu a votat încă. Votul anticipat s-a încheiat vineri în statul Massachusetts.