Home » Știri » Alegeri SUA: Trump conduce în primele trei orașe care au votat în alegeri

Alegeri SUA: Trump conduce în primele trei orașe care au votat în alegeri

George Stanciu / 08.11.2016, 13:17
Alegeri SUA: Trump conduce în primele trei orașe care au votat în alegeri

Donald Trump conduce la numărul de sufragii în primele trei orașe care au votat în alegerile din SUA, la începutul zilei de 8 noiembrie.

Alegătorii din Dixville Notch, Hart’s Location şi Millsfield au putut să meargă urnele de vot începând cu miezul nopţii, acestea fiind închise după ce toți alegătorii înregistraţi și-au exprimat votul.

Clinton a obţinut mai multe voturi la Dixville Notch (4 voturi) şi Hart’s Location (17 voturi), dar Trump a reușit să o devanseze o cu mult în Millsfield, obținând 16 voturi, în comparație cu cele 4 voturi obținute de candidata democrată, în prima rundă de alegeri din SUA, arată news.ro.

Astfel, în total,  Trump a obţinut 32 din primele voturi, iar Clinton 25.

Alegeri SUA – Legea din New Hampshire este specială

Legea din New Hampshire oferă un statut special comunităților ce au mai puţin de 100 de alegători. Astfel, aceștia pot vota în ziua alegerilor din SUA începând chiar de la miezul nopții, fără să mai aștepte dimineața, așa cum se întâmplă de obicei.

Începând cu ora locală 6 (13 ora României), americanii ce locuiesc pe Coasta de Est vor avea posibilitatea să voteze la cele mai importante alegeri din SUA. Apoi, pe măsură ce ziua avansează, se vor deschide treptat secțiile din toate cele 50 de state americane şi din Washington D.C, între orele 6 și 7 (până la ora 14:00, ora României).

Primele secţii de vot se vor închide la 2 ora României, și tot atunci vor începe să fie afișate primele proiecții cu privire la tendințele de vot ale americanilor cu privire la aceste alegeri din SUA.