Home » Știri » Alina Gorghiu: Dacian Cioloș – propunerea de premier din partea PNL

Alina Gorghiu: Dacian Cioloș – propunerea de premier din partea PNL

Octavian Palade / 24.10.2016, 13:49
Alina Gorghiu: Dacian Cioloș – propunerea de premier din partea PNL

Alina Gorghiu, liderul PNL, a anunțat că Dacian Cioloş va fi propunerea de premier din partea PNL, cu toate că acesta nu se va înscrie în partid.

Alina Gorghiu a precizat că Biroul Politic Naţional al PNL validează în şedinţa de luni propunerea ca Dacian Cioloş să fie prim-ministru din partea PNL. Liderul PNL s-a întâlnit la Palatul Victoria cu premierul, iar acesta şi-a dat acordul la propunerea liberalilor, potrivit news.ro.

Alina Gorghiu a afirmat că solicitarea partidului este de desemnare a candidatului de prim-ministru din partea PNL.

”Dacian Cioloş va fi propunerea pe care o voi face astăzi colegilor mei, care îşi vor exercita votul”, a spus Alina Gorghiu, menționând că în Consiliul Naţional va fi oficializată această decizie a Biroului Politic.

Liderul PNL a mai spus că nu ar fi făcut această propunere dacă premierul nu şi-ar fi dat acordul.

De asemenea, Gorghiu a ținut să sublinieze că Dacian Cioloş nu se va înscrie în niciun partid politic.

”Domnia sa a ales să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, mai e puţin până îşi termină mandatul”, a afirmat liderul liberal.

Alina Gorghiu a subliniat că statutul PNL nu împiedică desemnarea pentru funcţia de premier a unei persoane din afara partidului.

”Nu se ştie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutată această desemnare”, a conchis președintele PNL.

La întâlnirea cu premierul Dacian Cioloş de la Palatul Victoria au participat liderii PNL Alina Gorghiu, Ilie Bolojan şi Gheorghe Falcă.

Dacian Cioloș a evitat în ultima vreme să răspundă la întrebări directe privind implicarea sa în politică, el preferând să spună că preferă să-și ducă la bun sfârșit mandatul de premier.

Sursa foto: jurnalistii.ro