Home » Știri » Ce spune Alina Gorghiu despre o nouă candidatură la șefia PNL

Ce spune Alina Gorghiu despre o nouă candidatură la șefia PNL

Sebastian Rotaru / 20.01.2017, 14:28
Ce spune Alina Gorghiu despre o nouă candidatură la șefia PNL

Fostul președinte al PNL, senatorul Alina Gorghiu, a declarat, vineri, că nu are nicio intenție să candideze la congresul partidului.

Congresul pentru numirea noului președinte al liberalilor ar urma să aibă loc, cel mai probabil, în luna iunie, relatează News.ro.

Alina Gorghiu a afirmat, într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul PNL Timiş, că în această lună o comisie politică va propune Biroului Politic Naţional (BPN) al partidului un calendar al alegerilor şi o dată la care să aibă loc Convenţia Naţională a PNL.

”E un interes mare pentru Convenţia Naţională a PNL, nu doar în interiorul partidului. În 26 luna aceasta, o comisie politică va propune Biroului Politic Naţional un calendar pentru desfăşuarea ostilităţilor”, a spus Alina Gorghiu.

Alina Gorghiu a spus că ar vrea un parteneriat cu tehnocrații și o reformă a dreptei.

”Cred că nu ar trebui să avem nicio inhibiţie să vorbim de un parteneriat cu tehnicieni, chiar dacă noţiunea de tehnocrat a fost pătată în ultima perioadă. Cred că este necesar ca cei care vor conduce PNL să îşi asume reunificarea dreptei. Este un proiect pe care îl voi susţine. Cei care vor conduce PNL trebuie să limpezească poziţionarea partidului pe teme precum Constituţia, Justiţia”, a spus Gorghiu.

Alina Gorghiu a mai declarat că nu are nicio intenţie de a candida la Convenţia Naţională a PNL.

”Nu am nicio intenţie de candidatură, dar voi susţine o echipă care va susţine principiile spuse anterior. În iunie aproximativ va fi Convenţia Naţională”, a afirmat Gorghiu.

În luna martie, în cadrul organizaţiei judeţene a PNL Timiş va avea loc o conferinţă de alegeri, preşedintele demisionar al filialei, Nicolae Robu, declarând că nu este decis dacă va candida sau nu pentru un nou mandat.

Nicolae Robu conduce PNL Timiş din anul 2008, însă în 2016, după alegerile parlamentare din 11 decembrie nemulţumit de rezultatul slab, a demisionat, însă este președinte interimar până la alegerea unui nou șef.

Alina Gorghiu a demisionat de la conducerea partidului, pe data de 12 decembrie, imediat după încheierea alegerilor parlamentare, unde PNL a obținut un scor foarte mic.

În decembrie 2014, Alina Gorghiu, atunci în vârstă de 36 de ani, a devenit prima preşedinte femeie din istoria partidului, fiind susţinută pentru această funcţie de Klaus Iohannis, căruia i-a succedat în funcţie după ce acesta a fost ales şef al statului.

În anul 2015, în urma fuziunii cu PDL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga au devenit copreşedinţi ai PNL.