Home » Știri » Ambasadorul SUA: DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA

Ambasadorul SUA: DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA

Octavian Palade / 04.11.2016, 16:31
Ambasadorul SUA: DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA

Ambasadorul Hans Klemm susține că lupta anticorupţie trebuie să continue.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, afirmă că oamenii puternici pe care Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în spatele gratiilor luptă împotriva instituţiei conduse de Laura Codruţa Kovesi, scrie news.ro.

În timpul unei întâlniri cu studenţii Univeristăţii din Craiova, Hans Klemm a susținut că lupta anticorupţie trebuie să continue în România.

Ambasadorul SUA le-a explicat studenţilor craioveni că eforturile judiciare derulate de instituţiile statului român reprezintă un exemplu pentru ţările din Europa de Est.

„Ţări precum Macedonia, Republica Moldova au venit în România pentru a obţine sfaturi despre cum să lupte împotriva courpţiei. Ieri, Suedia i-a acordat o distincţie importantă Laurei Codruţa Kovesi pentru ce a realizat ca şef al DNA. Dar nu numai vecinii voştri, ci şi alte ţări văd lupta României împotriva corupţiei. DNA a pus oameni puternici în închisoare, iar ei luptă împotriva DNA. Oameni ameninţători se întorc împotriva Codruţei Kovesi foarte dur. Lupta va trebui să continue. Dar şi alte lucruri pot fi făcute în România pentru a preveni corupţia, iar Guvernul Cioloş a pus la punct o strategie anticorupţie foarte puternică”, a menționat Hans Klemm.

Ambasadorul SUA la Bucureşti a mai fost de părere că performanţele economice ale României se datorează şi luptei anticorupţie.

„România are acum cea mai mare creştere economică din UE ca rezultat al mediului propice creat pentru dezvoltarea investiţiilor şi oportunităţile care există pentru oamenii de afaceri ca să investească, lupta împotriva corupţiei, toate acestea sunt recunoscute de SUA. Succesul de astăzi al României nu îl vezi oriunde”, a mai declarat Hans Klemm.

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii s-a aflat vineri în Craiova, la invitaţia conducerii Universităţii din localitate, la evenimentele ce marchează Ziua Facultăţii de Ştiinţe.