Home » Știri » Aristotel Căncescu, arestat preventiv

Aristotel Căncescu, arestat preventiv

Octavian Palade / 01.11.2016, 15:25
Aristotel Căncescu, arestat preventiv

Aristotel Căncescu va sta în arest preventiv 25 de zile. 

Aristotel Căncescu va fi plasat în arest preventiv, potrivit unei decizii a Curții de Apel Brașov.

Decizia a fost luată după ce procurorii au făcut recurs la hotărârea Tribunalului care l-a plasat în arest la domiciliu, scrie news.ro.

Căncescu este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu, după ce, în campania electorală din 2012, în calitate de preşedinte al PNL Braşov, a primit mită de la trei persoane pentru a le pune pe poziţii eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Județean.

În rechizitoriu, anchetatorii afirmă că, ”în contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în Agenţia Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov”.

Procurorii susțin că una dintre cele trei persoane este Claudiu Coman, care pe atunci era şef de campanie electorală şi consilier judeţean.

”În această calitate, inculpatul Coman Claudiu a primit de la una dintre viitoarele candidate la funcţia de consilier judeţean, în biroul său din cadrul CJ Braşov, suma de 50.000 lei”, arăta DNA.

Sumele amintite au ajuns în casieria partidului fără documente justificative şi au fost utilizate pentru materiale electorale, cele trei persoane fiind ulterior alese în funcţia de consilier judeţean.

Procurorii DNA Braşov l-au pus în luna septembrie sub control judiciar pe Aristotel Căncescu într-un alt dosar, în care este cercetat pentru abuz în serviciu. În același dosar mai este vizat şi primarul Braşovului, George Scripcaru. Cei doi ar fi intervenit ca să ajute alţi doi inculpaţi din dosar să închirieze un teren cu scopul de a construi o farmacie în curtea Spitalului Judeţean Braşov.

Aristotel Căncescu a deținut funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov timp de 16 ani.