Home » Știri » Aristotel Căncescu, arestat la domiciliu: Fostul șef al CJ Brașov, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Aristotel Căncescu, arestat la domiciliu: Fostul șef al CJ Brașov, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Octavian Palade / 27.10.2016, 16:33
Aristotel Căncescu, arestat la domiciliu: Fostul șef al CJ Brașov, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu

Aristotel Căncescu, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, a fost arestat la domiciliu. El este acuzat că, în campania electorală din 2012, a primit mită de la trei persoane pentru a le pune pe poziţii eligibile pe lista de candidaţi.

Aristotel Căncescu a fost plasat în arest la domiciliu pentru o perioadă de 30 de zile, decizia Tribunalului Brașov fiind executorie, însă nu defintivă. Fostul președinte al CJ Brașov fusese reţinut de DNA pentru luare de mită şi abuz în serviciu, după ce, în campania electorală din 2012, în calitate de preşedinte al PNL Braşov, a primit mită de la trei persoane pentru a le pune pe poziţii eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Județean, potrivit news.ro.

Aristotel Căncescu va sta la locuinţa sa din Râşnov, acolo unde acesta şi-a amenajat un spaţiu pentru mai multe specii de păsări, cai, căprioare şi cerbi.

Timp de mai multe luni, Căncescu a fost arestat preventiv şi în arest la domiciliu şi în dosarul în care a fost trimis în judecată.

DNA Braşov a decis miercuri punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a fostului preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov, acesta fiind acuzat de luare de mită (trei infracţiuni) şi de abuz în serviciu în formă continuată.

 

În rechizitoriu, anchetatorii afirmă că, ”în contextul campaniei electorale din anul 2012, inculpatul Căncescu Aristotel Adrian, în calitate de preşedinte al filialei judeţene a unui partid politic, a pretins de la trei persoane bani şi alte foloase, constând în suma totală de 105.000 lei şi angajarea unor anumite persoane în Agenţia Judeţene de Dezvoltare Durabilă, pentru ca în schimb să îi pună pe cei trei pe poziţii sigur eligibile pe lista de candidaţi pentru Consiliul Judeţean Braşov”.

Procurorii susțin că una dintre cele trei persoane este Claudiu Coman, care pe atunci era şef de campanie electorală şi consilier judeţean.

”În această calitate, inculpatul Coman Claudiu a primit de la una dintre viitoarele candidate la funcţia de consilier judeţean, în biroul său din cadrul CJ Braşov, suma de 50.000 lei”, arăta DNA.

Sumele amintite au ajuns în casieria partidului fără documente justificative şi au fost utilizate pentru materiale electorale, cele trei persoane fiind ulterior alese în funcţia de consilier judeţean.

 

Procurorii DNA Braşov l-au pus în luna septembrie sub control judiciar pe Aristotel Căncescu într-un alt dosar, în care este cercetat pentru abuz în serviciu. În același dosar mai este vizat şi primarul Braşovului, George Scripcaru. Cei doi ar fi intervenit ca să ajute alţi doi inculpaţi din dosar să închirieze un teren cu scopul de a construi o farmacie în curtea Spitalului Judeţean Braşov.

 

Aristotel Căncescu a deținut funcția de preşedinte al Consiliului Judeţean Braşov timp de 16 ani.