Home » Știri » Armata SUA vrea să închiereze spații în Trump Tower

Armata SUA vrea să închiereze spații în Trump Tower

Sebastian Rotaru / 08.02.2017, 12:30
Armata SUA vrea să închiereze spații în Trump Tower

Armata Statelor Unite ale Americii este pe cale de a închiria spații în Trump Tower, pentru a putea să-i asigure președintelui american o mai bună protecție.

„În scopul de a îndeplini cerințele oficiale de misiune, Departamentul Apărării lucrează prin canale adecvate și în conformitate cu toate cerințele legale aplicabile, în scopul de a dobândi un spațiu limitat, închiriat în Trump Tower. Spațiul este necesar pentru personalul și echipamentele care vor sprijini POTUS (președintele SUA) în reședința sa din clădire”, a declarat Colonel Locotenetul JB Brindle, citat de un purtător de cuvânt al Departamentului de Apărare, potrivit CNN.

Suportul militar pentru președintele Donald Trump, incluzând personalul militar alocat pentru a păzi „nuclear footbal” (la câțiva metri de Trump se afla mereu un militar care poartă o geantă în care sunt codurile nucleare și echipamente de telecomunicații),, necesită proximitatea comandantului suprem, motiv pentru care Pentagonul trebuie să închirieze un spațiu mai scump și mai aproape de penthouse-ul lui Donald Trump.

După alegerea lui Trump ca președinte al SUA, Secret Service a investigat închirierea unui etaj în Trump Tower, din aceleași motive ca Pentagonul. Clădirea se află în Manhattan, pe una dintre cele mai aglomerate străzi din țară.

Potrivit lui Jared Horowitz, omul care lucrează pentru Trump ș se ocupă de închirierea spațiilor comerciale, anunță că etajele disponibile pentru închiriere au un spațiu mediu cuprins între 1.250 metri pătrați și 1.430 metri pătrați și costă 1.5 milioane de dolari pe an.

Departamentul Apărării a remarcat faptul că a trebuit să caute o cazare asemănătoare în reședințe private și pentru președinții anteriori, ultima fiind în Chicago, în timpul mandatului lui Barack Obama.

Trump Tower este deținut de Trump Organisation și reprezintă un zgărie-nori de 58 de etaje și se află în centrul orașului Manhattan din New York. La ultimul etaj al clădirii se află un penthouse unde președintele americii, Donald Trump, are biroul și locuiește. Trump Tower este evaluat la 23 de milioane de dolari.