Home » Știri » Atentat la Istanbul: autorul măcelului din clubul Reina a fost identificat

Atentat la Istanbul: autorul măcelului din clubul Reina a fost identificat

Sebastian Rotaru / 04.01.2017, 16:54
Atentat la Istanbul: autorul măcelului din clubul Reina a fost identificat

Autorul atentatului comis la Istanbul în noaptea de Revelion şi soldat cu 39 de morţi și 69 de răniți a fost identificat.

Teroristul care a ucis în noaptea de Anul Nou 39 de oameni într-un atentat la Istanbul a fost identificat oficial, a declarat minitrul turc al Afacerilor Externe, Mevlut Cavusoglu, citat de Le Figaro, potrivit Europafm.ro

Persoana care a comis atentatul de la Istanbul a fost identificată„, a declarat Mevlut Cavusoglu pentru agenţia de presă Anadolu, fără a oferi detalii despre aceasta.

Autorităţile au difuzat în cursul zilei de marţi mai multe imagini cu băbatul suspectat că a organizat un atentat la Istanbul, în urma căruia 39 de persoane au fost împușcate, în principal străini. Aceștia sărbătoreau Anul Nou în clubul Reina din metropola turcă.

Presa turcă anunţase că autorul atentatului ar fi originar dintr-o ţară din Asia Centrală și a publicat imagini cu pașaportul acestuia, dar apoi informația a fost infirmată.

16 persoane au fost reţinute marţi, inclusiv soţia presupusului atacator şi doi cetăţeni străini, potrivit agenţiei Dogan.

Cel care a produs acest atentat la Istanbul se pare că a folosit tehnici învăţate în războiul civil. De asemenea, presa turcă a publicat pe Twitter imagini cu un paşaport al presupusului jihadist, un cetăţean kîrgîz pe nume Iakhe Mashparov. Însă, identitatea atacatorului nu a fost confirmată până acum de autorităţile turce, potrivit Digi24.

Experţii turci susţin că cel care a produs în noaptea dintre ani un atentat la Istanbul a demonstrat că avea un antrenament extensiv în utilizarea armelor. Acesta a tras aproximativ 120 de gloanţe cu o puşcă Kalaşnikov şi a reuşit să scape de forţele de securitate care au intervenit la clubul Reina.