Home » Știri » Austria va interzice vălurile care acoperă toată fața [FOTO]

Austria va interzice vălurile care acoperă toată fața [FOTO]

Sebastian Rotaru / 31.01.2017, 16:21
Austria va interzice vălurile care acoperă toată fața [FOTO]

Coaliția de guvernare din Austria a fost de acord să interzică vălurile care acoperă toată fața, în spațiul public, cum ar fi tribunalele sau școlile.

De asemenea, interdicția are în vedere și o restricție mai generală privind purtarea vălurilor de către angajații de la stat, cât șu purtarea altor simboluri religioase, scrie BBC News.

Măsurile sunt văzute ca o încercare de a contracara ascensiunea Partidului Libertății, al cărui candidat a pierdut la limită alegerile de luna trecută.

Coaliția de centru a fost la un pas de a se prăbuși, săptămâna trecută, după negocierile legate de criză și direcția viitorului Guvern.

Detaliind pachetul de reforme, coaliția a precizat că restricțiile se impun doar niqabului islamic și pentru burqa.

„Ne-am angajat ăntr-o societate deschisă, ceea ce presupune, de asemenea, comunicarea deschisă. Un văl care acoperă complet fața în spațiile publice, stă în cale și, prin urmare, va fi interzis”, a declarat coaliția.

În jur de 150 de femei poartă niqab în Austria, dar oficialii din turism se arată îngrijorați de măsurile luate, deoarece acestea descurajează ca în Austria să vină turiști din Golf.

Mai multe țări din Europa au impus aceste reguli, numite de cancelarul austriac pași „simbolici”.

Ministrul Intergrării, Sebastian Kurz, a declarat că este important să fii văzut neutru, în special pentru cei care ocupă posturi publice, în poliție sau învățământ.

În Franța și Belgia, burqa a fost interzisă în 2011, iar o măsură similară este discutată și în parlamentul german. Cancelarul german Angela Merkel a declarat, luna trecută, că fața acoperită complet ar trebui interzisă în Germania „ori de câte ori este posibil”. Marea Britanie a decis să nu interzică cele două accesorii islamice.

Niqab-ul este un văl care lasă zona din jurul ochilor la vedere. Cu toate acestea, ea poate fi purtată cu un văl separat pentru ochi. De obicei, niqab este purtat cu un batic.

sursa foto: www.zuleb.com

Burqa este cel mai cunoscut văl din tradiția islamică. Este formată dintr-o singură piesă vestimentară și acoperă atât fața, cât și corpul. Unori aceasta are o meșă prin care să vezi pe unde mergi.

sursa foto: www.huffingtonpost.co.uk