Home » Știri » Avalanșă în Italia: pompierii au localizat șase supraviețuitori sub zăpadă [VIDEO]

Avalanșă în Italia: pompierii au localizat șase supraviețuitori sub zăpadă [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 20.01.2017, 14:13
Avalanșă în Italia: pompierii au localizat șase supraviețuitori sub zăpadă [VIDEO]

Pompierii italieni au localizat, vineri dimineață, șase supraviețuitori în hotelul Rigopiano, la peste 40 de ore de la avalanșă care l-a devastat în noaptea de miercuri spre joi.

UPDATE 14:00 – pompierii au mai găsit două persoane sub zăpada, numărul celor găsiți în viață ajungând la opt. Dintre aceștia, cinci au fost transportați la spital, relatează Digi24.

Primul contact cu supraviețuitorii a avut loc la puțin timp după ora locală 11:00 (10:00 GMT), iar pompierii au putut vorbi cu persoanele care sunt încă blocate sub zăpadă și dărâmături, potrivit Agerpres.

„Este vorba de șase persoane care au fost găsite în viață și care sunt în curs să fie extrase” dintre dărâmături, a declarat pentru AFP un oficial italian.

Luca Cari, purtător de cuvânt al pompierilor italieni a confirmat, la rândul său, că au fost localizați cel puțin 5 supraviețuitori în urma acestei avalanșe.

Mai multe elicoptere au fost chemate la fața locului pentru a-i conduce pe supraviețuitori din avalanșă, cel mai probabil, la Pescara, principalul oraș din regiune.

Circa 30 de clienți și membri ai personalului hotelului Rigopiano din localitatea Farindola din apropierea masivului Gran Sasso, din regiunea Abruzzo, sunt dați dispăruți după seria de cutremure cu magnitudinea peste 5 care au lovit miercuri centrul Italiei și probabil au declanșat avalanșa.

Până în prezent au fost salvate, de sub dărâmăturile lăsate de avalanșă, două persoane și au fost recuperate două cadavre.

„În urma avalanşei care a lovit un hotel din localitatea Farindola, în regiunea Abruzzo, declanşată de seismele produse la data de 18 ianuarie 2017, Ambasada României în Italia a primit semnalări conform cărora, la momentul actual, trei cetăţeni români (un adult şi doi minori) s-ar afla în incinta unităţii de cazare. Ambasada României la Roma a contactat în regim de urgenţă autorităţile locale, în vederea obţinerii de detalii suplimentare. Precizăm că operaţiunile de salvare sunt în curs de desfăşurare, fiind îngreunate de condiţiile meteorologice severe şi de daunele produse de avalanşă asupra clădirii”, a transmis, joi, MAE printr-un comunicat.

Hotelul Rigopiano se află în zona oraşului Farindola din Pescara şi a fost afectat de o avalanşă care cel mai probabil a fost cauzată de cele patru seisme produse miercuri dimineaţa în centrul Italiei.