Home » Știri » Avionul X-37B al Air Force este pe orbită de mult timp, dar nu știe nimeni ce face [VIDEO]

Avionul X-37B al Air Force este pe orbită de mult timp, dar nu știe nimeni ce face [VIDEO]

Sebastian Rotaru / 17.02.2017, 13:00
Avionul X-37B al Air Force este pe orbită de mult timp, dar nu știe nimeni ce face [VIDEO]

În ciuda unor zvonuri potrivit cărora avionul sațial reutilizabil al celor de la Air Force, X-37B, s-ar putea întoarce pe Pământ, după o lungă misiune secretă, dar se pare că asta nu se va întâmpla.

Mica navă spațială se va mai învârti de-a roata globului, în timp ce își îndeplinește misiunea secretă. Ultima misiunea a navei Air Force a durat 675 de zile, ceea ce nu este un record, dar dacă mai stă mult… cine știe, informează jalaponik.com.

Aceasta este doar a patra misiune a navei X-37B, dar de când acelea au avut loc, nava aceasta a acumulat un record destul de impresionant de timp petrecut în spațiu. Nu se știe exact, dar se crede că nava a stat mai mult timp în orbită decât programele Mercury și Gemini la un loc.

În timp ce X-37B este în misiune, se pare că nimeni de la Ait Force nu știe ce face mai exact avionul, dar este ușor de apreciat dacă ne raportăm la celelalte misiuni. Testarea hardware de noi tehnologii este, cel mai probabil tehnologii care ar putea fi folosite în viitoarele misiuni spaţiale.

Micul avion a fost construit de către compania Boeing, măsoară 8,9 metri lungime și are o anvergură a aripilor de 4,5 metri. El cântăreşte aproximativ 5,5 tone şi este lansat în spaţiu cu o rachetă de tip Atlas V. După instalarea pe orbită, acest avion funcţionează cu electricitate provenind de la celule solare şi baterii pe bază de ioni de litiu.

Se pare că aceștia vor să vadă dacă este posibil ca un echipaj uman să supraviețuiască pe X-37B? Sau poate testează un software autonom pentru zborul navelor spațiale? Nu știm ce face acolo sus, ci știm doar că stă foarte mult, ceea ce este cam ciudat.

Air Force din SUA mai deţin un al doilea astfel de avion spaţial.