Home » Știri » Barack Obama și Michelle Obama, cetățeni de onoare ai orașului Dublin

Barack Obama și Michelle Obama, cetățeni de onoare ai orașului Dublin

Sebastian Rotaru / 07.02.2017, 16:41
Barack Obama și Michelle Obama, cetățeni de onoare ai orașului Dublin

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și soția sa, Michelle Obama, urmează să fie numiți cetățeni de onoare ai Dublinului.

Consiliul orașului Dublin a votat pentru acordarea onorurilor în recunoaștere a lui Barak Obama pentru „moderarea și influența” pe scena politică a lumii, scrie BBC News.

Ei au mai recunoscut, de asemenea, munca lui Michelle Obama pentru educarea fetelor din lume și dedicarea sa în numele refugiaților.

Lordul Mayor Cllr Brendan Carr a declarat că Obama și Michelle au indicat prin contactele lor fericirea și acceptarea, adăugând că la Ambasada SUA va avea loc, în căteva zile, iar la finalul anului o reuniune.

Tot acesta spune că fostul președinte american și soția sa au văzut în acest eveniment un prilej de a se reîntoarce la Dublin. Aceștia au vizitat Irlanda în anul 2011, în cadrul unui tur european.

În vizita din 2011, Barack Obama a vizitat un mic sat din regiunea Moneygall, locul unde au locuit strămoșii lui, care au emigrat în SUA în anul 1850.

Votul pentru acordarea acestor onoruri a fost dat de 30 de oameni, iar 23 s-au împotrivit.

Cllr Carr, cel care a propus moțiunea, a declarat, în fața consiliului, că Obama și Michelle au primit onorurile la fel cum le-au primit și Prințul și Prințesa moștenitoare a Japoniei, în anul 1985, pentru activitățile lor diplomatice.

Carr a mai spus că Obama regretă unele acțiuni americane în Orientul Mijlociu, iar onoarea nu are rolul de „canonizare” a cuplului.

De asemnea, fostul președinte american, Bill Clinton și fostul președinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, sunt pe cale de a primi aceleași onoruri.