Barack Obama și Michelle Obama, cetățeni de onoare ai orașului Dublin

de:
07 02. 2017, 16:41
sursa foto: www.mnsbc.com

Fostul președinte al Statelor Unite, Barack Obama, și soția sa, Michelle Obama, urmează să fie numiți cetățeni de onoare ai Dublinului.

Consiliul orașului Dublin a votat pentru acordarea onorurilor în recunoaștere a lui Barak Obama pentru „moderarea și influența” pe scena politică a lumii, scrie BBC News.

Ei au mai recunoscut, de asemenea, munca lui Michelle Obama pentru educarea fetelor din lume și dedicarea sa în numele refugiaților.

Lordul Mayor Cllr Brendan Carr a declarat că Obama și Michelle au indicat prin contactele lor fericirea și acceptarea, adăugând că la Ambasada SUA va avea loc, în căteva zile, iar la finalul anului o reuniune.

Tot acesta spune că fostul președinte american și soția sa au văzut în acest eveniment un prilej de a se reîntoarce la Dublin. Aceștia au vizitat Irlanda în anul 2011, în cadrul unui tur european.

În vizita din 2011, Barack Obama a vizitat un mic sat din regiunea Moneygall, locul unde au locuit strămoșii lui, care au emigrat în SUA în anul 1850.

Votul pentru acordarea acestor onoruri a fost dat de 30 de oameni, iar 23 s-au împotrivit.

Cllr Carr, cel care a propus moțiunea, a declarat, în fața consiliului, că Obama și Michelle au primit onorurile la fel cum le-au primit și Prințul și Prințesa moștenitoare a Japoniei, în anul 1985, pentru activitățile lor diplomatice.

Carr a mai spus că Obama regretă unele acțiuni americane în Orientul Mijlociu, iar onoarea nu are rolul de „canonizare” a cuplului.

De asemnea, fostul președinte american, Bill Clinton și fostul președinte al Africii de Sud, Nelson Mandela, sunt pe cale de a primi aceleași onoruri.