Home » Știri » Barack Obama, ultimul mesaj de mulțumire de la Casa Albă

Barack Obama, ultimul mesaj de mulțumire de la Casa Albă

Sebastian Rotaru / 19.01.2017, 20:36
Barack Obama, ultimul mesaj de mulțumire de la Casa Albă

Preşedintele Barack Obama a transmis, joi după-amiază, o scrisoare de mulţumire adresată naţiunii după cei opt ani petrecuţi la Casa Albă.

Prin această ultimă scrisoare, Barack Obama a mulţumit naţiunii care l-a transformat nu doar într-un preşedinte mai bun, dar şi într-un om mai bun, scrie Politico, citat de News.ro.

Obama s-a întors pe 10 ianuarie în metropola Chicago, pentru a susţine ultima adresare ca preşedinte în faţa naţiunii, iar pe 18 ianuarie a răspuns la ultimele întrebări adresate de jurnaliştii acreditaţi la Casa Albă. Cu mai puţin de 24 de ore rămăse până va părăsi locuinţa familiei sale din ultimii opt ani, preşedintele democrat a transmis ultima scrisoare adresată naţiunii de la Casa Albă.

”Este o tradiţie de lungă durată ca preşedintele să lase o scrisoare pentru al său succesor – în acest caz vorbim de preşedintele-ales Donald Trump, nominalizatul republican neaşteptat care va fi învestit vineri după-amiază ca următor lider al acestei naţiuni”, a transmis Barack Obama.

Liderul american a explicat că prin ultima sa scrisoare urmăreşte să împartă o parte din ”ce a învăţat, din puţina înţelepciune care l-ar ajuta pe al său succesor să poarte responsabilitatea uriaşă care vine din poziţia de cel mai important reprezentant al naţiunii şi lider al lumii libere”.

”Dar înainte să-i las o scrisoare celui de-al 45-lea preşedinte, vreau să spun un ultim mulţumesc pentru că mi-aţi dat onoarea să vă servesc ca al 44-lea… pentru că tot ce am învăţat în mandatele mele, am învăţat de la voi. Voi m-aţi făcut un preşedinte mai bun, voi m-aţi făcut un om mai bun”, a precizat liderul de la Casa Albă.

Barack Obama a menţionat că americanii reprezintă ”sursa bunătăţii, rezistenţei şi speranţei din care îmi trag puterile”. De asemenea, preşedintele a atras atenţia asupra reuşitelor din cariera sa, inclusiv Obamacare – care continuă să salveze vieţi, deşi republicanii ameninţă că o vor abroga – şi recunoaşterea căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex de către Curtea Supremă.

Preşedintele american a scris despre speranţa tinerilor absolvenţi, a soldaţilor şi oamenilor de ştiinţă, care i-au ajutat pe militarii răniţi să meargă din nou.

”Da. Putem!”, şi-a încheiat scrisoarea Barack Obama.