Home » Știri » Băsescu aduce acuzații procurorului de caz ce instrumentează dosarul fiicei sale

Băsescu aduce acuzații procurorului de caz ce instrumentează dosarul fiicei sale

George Stanciu / 05.10.2016, 14:20
Băsescu aduce acuzații procurorului de caz ce instrumentează dosarul fiicei sale

Traian Băsescu a transmis, miercuri, că acuzația DNA față de fiica sa, cu privire la instigarea la abuz în serviciu este „absolut jenantă și se vede că este fabricată de procurorul de caz”.

„Dacă vreți să discutăm despre dosarul fiicei mele, din câte știu, spre exemplu, acea deja celebră instigare la abuz în serviciu este absolut jenantă că acuzație și fabricată, se vede că este fabricată de procurorul de caz”, a comentat fostul președinte.

Întrebat dacă este afectat de acuzațiile ce îl vizează Vasile Blaga în dosarul instrumentat de DNA cu privire la bani obținuți ilegal și folosiți pentru a finanța campania electorale făcută de PDL în 2012, Traian Băsescu a răspuns că: „Nu, cu ce să mă afecteze? Eram președinte atunci”.

Acesta a mai fost întrebat și despre afirmațiile făcute de Sebastian Ghiță față de doctoratul Laurei Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA, ce momentan sunt susținute doar cu surse din presă, Băsescu a spus: „Nu știu ce înseamnă plagiat”.

Fostul șef de stat a dat aceste declarații înainte de a intra în sediul Înaltei Curți de Casație și Justiție, unde se află pe rol un dosar în care Ioan Șerb, reclamă că procurorii nu au început urmărirea penală față pe Traian Băsescu pentru că acesta și-a încălcat promisiunea din 2007, când a afirmat că își va da demisia la 5 minute după ce Parlamentul va vota să îl suspende din funcție, relatează news.ro.

Ioana Băsescu este cercetată în prezent de Direcția Națională Anticorupție pentru instigare la spălare de bani și la abuz în serviciu, în dosarul ce vizează finanțarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu, din 2009.

În același dosar sunt cercetați fostul concubin al Ioanei Băsescu, omul de afaceri Giovanni Mario Francesco, fostul președinte al Consiliului Județean Tulcea, Victor Tarhon, Ioan Silviu Wagner, fost director general al Oil Terminal,  fostul secretar general al Ministerului Dezvoltării Gheorghe Nastasia, dar și Elena Udrea, pentru cinci infracțiuni de spălare de bani.

„Legătura dintre persoanele care obțineau banii pe cale nelegală și prestatorii de servicii legate de campanie era realizată de inculpată Udrea Elena Gabriela. Această conducea un staff de campanie informal al unuia dintre candidați și, din această poziție, coordona atât achizițiile de servicii de campanie, cât și persoanele care au acționat că intermediari pentru plătile realizate, astfel încât sumele de bani să ajungă la societătile prestatoare. Remiterea foloaselor infracționale se realiză prin încheierea unor contracte fictive cu societăti care prestau în realitate servicii în cadrul campaniei electorale, respectiv publicitate stradală, tipărire de afișe, reclame publicate în mass media, realizarea unor pagini de internet, monitorizarea presei, organizarea de spectacole și prestarea de servicii de consultantă”, afirmă procurorii DNA.

Sursă imagine: www.libertatea.ro