Home » Știri » Băsescu are cuvinte de laudă pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Băsescu are cuvinte de laudă pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

George Stanciu / 30.09.2016, 12:40
Băsescu are cuvinte de laudă pentru șefa DNA, Laura Codruța Kovesi

Fostul șef al statului, Traian Băsescu, a afirmat într-o postare pe Facebook, că în acest Laura Codruţa Kovesi este cea mai potrivit soluție pentru Direcția Națională Anticorupție, menționând totuși că ”din păcate aceasta a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă”.

”În acest moment nu există o soluţie mai bună. Din păcate, Kovesi a intrat într-un derapaj din care trebuie readusă pe linia corectă specifică magistraţilor. Şi totuşi, vă aduceţi cumva aminte când aţi votat-o pe doamna Kovesi?”,  a scris Traian Băsescu, pe rețeaua de socializare, după ce a fost întrebat ce persoană ar putea s-o înlocuiască pe Kovesi la DNA.

Întrebarea apare după ce fostul preşedinte Traian Băsescu a scris într-o postare pe Facebook că actualul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, este ”un analfabet instituţional” deoarece nu deosebește instituțiile de persoane . Băsescu face referire la declaraţia pe care Raluca Prună a făcut-o în cadrul unui interviu pentru news.ro. Conform spuselor acesteia, atacurile lui Băsescu la adresa Codruţei Kovesi sunt ”o întunecare temporară a raţiunii care se justifică numai prin implicarea, efectivă sau potenţială, în fapte penale”.

”Prună să ştii şi tu, Kovesi nu este = DNA. Ca orice analfabet instituţional cu rădăcini educaţionale consolidate în anii comunismului, şi ministrul Prună confundă persoanele cu instituţiile. Şi atunci nu rămâne decât un lucru simplu: Prună o susţine pe Kovesi, iar eu susţin DNA-ul ca instituţie”, a replicat Traian Băsescu.

El a mai transmis că prezența Laurei Codruța Kovesi la DNA este una limitată din punct de vedere temporal, dar că instituția va rămâne în picioare şi după aceasta va pleca. ”Fiecare are abordarea la care îl duce mintea. Dragă Prună, trebuie să înţelegi încă ceva: mai devreme sau mai târziu Kovesi va pleca. DNA-ul va rămâne”, a concluzionat fostul șef de stat.

În ultima vreme, Traian Băsescu a făcut o serie de acuzații dure față de procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi.