Home » Știri » Bashar al-Assad: lumea va fi una diferită după ”eliberarea Alepului”

Bashar al-Assad: lumea va fi una diferită după ”eliberarea Alepului”

Sebastian Rotaru / 15.12.2016, 18:45
Bashar al-Assad: lumea va fi una diferită după ”eliberarea Alepului”

Președintele Siriei, Bashar al-Assad, a declarat, joi după-amiază, că eliberarea Alepului este un moment isotric, iar lumea va fi diferită.

Bashar al-Assa a spus, într-o înregistrare video postată pe Twitter că „eliberarea Alepului” reprezintă un moment istoric, iar lumea va fi una diferită, transmite agenția Reuters, citată de news.ro.

”Ce se întâmplă astăzi reprezintă o istorie scrisă de fiecare cetăţean sirian. Scrierea acestei istorii nu a început astăzi, ci a început în urmă cu şase ani odată cu criza şi războiul lansat împotriva Siriei”, susţine preşedintele Assad.

Activiştii au anunţat continuarea operaţiunii de evacuare a câtorva mii de civili şi luptători rebeli din ultimele bastioane asediate din Alep. Potrivit unor surse, numărul persoanelor evacuate ar putea să ajungă la 80,000 – 100,000.

Cu privire la evenimentele care au loc în Alep, Bashar al-Assa a făcut trimitere la momente istorice precum naşterea lui Iisus Hristos, apariţia profetului Mahomed şi căderea URSS.

”Istoria nu va mai fi la fel… cred că eliberarea Alepului va spune nu doar că situaţia siriană este una diferită, dar situaţia regională şi internaţională se va schimba. Istoria care se face acum este mai mare decât orice felicitări pe care le-am primi”, a declarat Bashar al-Assad.

Trupele guvernamentale siriene au fost susţinute de miliţiile şiite iraniene, de aliaţii ruşi, precum şi de gruparea Hezbollah în ofensiva extrem de sângeroasă asupra metropolei Alep.