Home » Știri » Bilanțul atacului de la Consulatul Germaniei din nordul Afganistanului a crescut

Bilanțul atacului de la Consulatul Germaniei din nordul Afganistanului a crescut

George Stanciu / 11.11.2016, 16:20
Bilanțul atacului de la Consulatul Germaniei din nordul Afganistanului a crescut

Bilanțul recentului atac sinucigaș ce a avut loc la consulatul Germaniei din oraşul afgan Mazar-e-Sharif a crescut, anunțul fiind făcut de autoritățile locale. 

Cel mai recent bilanț de la consulat arată cifra de 6 morţi şi 120 de răniţi, transmit autoritățile. Poliţia locală a adăugat și că cel putin un suspect a fost deja arestat, acesta fiind suspectat că ar avea legături cu atacul.

Potrivit primelor informaţii cu privire la atacul de la Consulatul Germaniei, teroriștii au împins cel puţin o maşină plină cu explozibili în zidul care înconjoară clădirea oficială. Autorităţile verifică la acest moment dacă a fost implicată şi o a doua maşină-capcană, relatează news.ro.

Talibanii au revendicat responsabilitatea pentru acest atac, spunând că este un răspuns față de raidurile NATO ce au avut ca țintă un sat din apropiere de oraşul Kunduz, din nordul ţării. Bombardamentele efectuate de NATO au lăsat în urmă peste 30 de morți.

Un purtător de cuvânt al NATO a afirmat că explozia a povocat “pagube masive” clădirii, unde lucrează, de obicei, aproximativ 30 de angajați.

„Toţi angajaţii germani ai Consulatului General sunt în siguranţă şi teferi”, a mai adăugat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe German.

Atacul readuce în prim-plan problemele de securitate care iau amploare în Afganistan în ultimele luni. Săptămâna trecută, mai mult de 30 de oameni, inclusiv copii, au fost uciși într-un raid al SUA.

Germania conduce misiunea diplomatică a NATO în nordul Afganistanului şi are aproape 1.000 de militari staționați în țară.