Home » Știri » Black Friday 2016: Cât vor cheltui românii în ziua celor mai mari reduceri

Black Friday 2016: Cât vor cheltui românii în ziua celor mai mari reduceri

Octavian Palade / 16.11.2016, 12:26
Black Friday 2016: Cât vor cheltui românii în ziua celor mai mari reduceri

Aproximativ 26% din români intenţionează să aloce anul acesta cel puţin 1.000 de lei pentru achiziţia de produse de Black Friday.

Sondajul referitor la ediția din acest an a Black Friday este realizat de magazinul online de produse IT evoMAG, care arată că 80% din români intenţionează să cumpere produse aflate la promoţie, scrie news.ro.

Cercetarea a fost realizată în perioada 14 – 15 octombrie, pe un eşantion de 2.446 de persoane, de către iVox, platformă online de sondare a opiniei publice.

Aproximativ 26% din respondenţi spun că vor aloca anul acesta peste 1.000 de lei pentru achiziţia de produse în Black Friday. Ponderea celor care şi-au planificat cumpărături de peste 1.000 de lei de Black Friday este mai crescută în mediul urban, ajungând la 28%.

Studiul arată că 80% din români intenţionează să cumpere produse aflate la promoţie de Black Friday. Aceştia sunt interesaţi de ofertele magazinelor şi urmăresc evoluţia preţurilor pentru produsele pe care şi le doresc.

„Observăm că românii încep să cumpere produse cu o valoare mai mare, pe fondul creşterii nivelului de trai şi a puterii de cumpărare. Iar de Black Friday nu vor face excepţie, cu atât mai mult cu cât, cu această ocazie, pot achiziţiona produsele pe care şi le doresc, la cele mai mici preţuri”, a menționat directorul general evoMAG, Mihai Pătraşcu.

Aproximativ 35% din români vor cheltui anul acesta cel mult 500 de lei, iar 20% intenţionează să aloce între 500 şi 1.000 de lei.

Bărbaţii sunt dispuşi să dea sumele cele mai mari, 30% din aceştia intenţionând să cumpere produse a căror valoare cumulată depăşeşte 1.000 de lei.

De partea cealaltă, doar 20% din femei sunt dispuse să cheltuiască peste 1.000 de lei de Black Friday, 45% optând pentru cumpărături cu o valoare de sub 500 de lei.

Black Friday – Vinerea Neagră – este ziua care urmează Zilei Recunoştinţei în Statele Unite şi care deschide sezonul de cumpărături de Crăciun.

Comercianţii români au preluat acestă sărbătoare, care în acest an are loc în data de 18 noiembrie.

Cu toate acestea, unii retaileri anunţă reduceri şi înainte sau după ziua evenimentului. Cele mai mari companii care oferă reduceri cu ocazia Black Friday în România sunt eMag.ro, evoMag, Elefant.ro, Flanco, Ikea sau Carrefour.