Home » Știri » Brexit: ce crede Ambasadorul Marii Britanii despre situație

Brexit: ce crede Ambasadorul Marii Britanii despre situație

Sebastian Rotaru / 27.01.2017, 18:35
Brexit: ce crede Ambasadorul Marii Britanii despre situație

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că ţara sa va respecta votul de la referendumul privind Brexit.

Acesta a mai declarat că Marea Britanie îşi propune să rămână în continuare un prieten pentru România şi alte ţări din UE și după Brexit, relatează News.ro.

Paul Bummell a spus, la finalul unei conferinţe susţinută la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, că votul din 23 iunie 2016 privind ieşirea ţării sale din Uniunea Europeană a fost democratic şi trebuie respectat.

”În primul rând, o să spun că votul din 23 iunie 2016 a fost un vot democratic. 33 de milioane de persoane au votat şi majoritatea a votat pentru a ieşi din Uniunea Europeană. Noi fiind o ţară democratică trebuie să respectăm votul, deci sarcina mea este să sprijinim această ieşire. Dar ieşim din UE, nu ieşim din instituţiile din UE, nu ieşim din Europa, o să fim un prieten pentru România şi alte ţări din UE şi un alt aspect foarte important în sarcina mea este de a dezvolta în continuare legături între ţările noastre. Pentru aceasta sunt aici astăzi, la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia, pentru că legăturile dintre universităţile din Marea Britanie şi România, de exemplu, sunt un aspect foarte important de relaţiile bilaterale. Vrem să dezvoltăm o astfel de colaborare dar şi colaborare în alte domenii”, a mai spus Paul Brummell.

Ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, a susţinut, vineri, o conferinţă la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Tema conferinţei a fost ”Leadership style of Queen Marie of Romania”, fiind legată de viaţa Reginei Maria a României. Diplomatul britanic a fost la prima sa vizită oficială în Alba Iulia.