Home » Știri » Bucureștenii se vor simți ca la Viena. Doar de sărbători

Bucureștenii se vor simți ca la Viena. Doar de sărbători

Octavian Palade / 23.11.2016, 09:12
Bucureștenii se vor simți ca la Viena. Doar de sărbători

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunță că de sărbători vor fi amenajate patru zone de interes, pentru ca bucureştenii să se simtă ca la Viena.

Municipalitatea va amenaja patru zone pentru sărbători, în afară de cea tradiţional utilizată, Piaţa Universităţii. Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat, marţi, la Digi 24, că în Piaţa Constituţiei va fi amenajat un patinoar, în Centrul Vechi se vor putea vinde produse tradiţionale în faţa cafenelelor şi restaurantelor, iar în Piaţa Enescu va fi amplasat un brad decorat în roz, relatează news.ro.

”Avem patru zone de mare interes, nu doar una. Pe lângă Universitate, unde vom avea brad împodobit şi posibilitatea de a se achiziţiona cadouri de Crăciun, dulciuri şi spectacole, vom avea la Piaţa Constituţiei peste 120 de căsuţe unde se vor vinde dulciuri, produse tradiţionale, un patinoar în aer liber, casa lui moş Crăciun, renii lui moş Crăciun şi foarte multe zone pentru ca bucureştenii, turiştii să se simtă ca la Viena”, a anunțat Gabriela Firea.

În urma unei discuţii cu oamenii de afaceri care activează în Centrul Vechi, s-a convenit ca zona să fie împodobită de sărbătoare, iar patronii cafenelelor şi restaurantelor să poatăa amenaja în faţa localurilor tarabe unde să vândă produse tradiţionale.

De asemenea, în faţa Ateneului va fi împodobit un brad în roz, în parteneriat cu o fundaţie care se ocupă de combaterea cancerului la sân. ”La Ateneu, în Piaţa Enescu, vom avea încă o zonă de atracţie – un brad îmbrăcat în roz, pe care, împreună cu Fundaţia Renaşterea, ne-am gândit să-l dedicăm ca simbol femeilor din România, ca un mic gest de preţuire pentru ele şi ca o atragere a atenţiei să aibă grijă de sănătatea lor. De asemenea, muzică ambientală, produse tradiţionale şi multe spectacole”, a mai afirmat primarul Capitalei.

În noaptea de Revelion, Primăria Generală va organiza un spectacol, cu foc de artificii la ora 00.00, în Piaţa Enescu şi Piaţa Revoluţiei, care vor fi contopite într-un spaţiu comun unde vor putea veni aproximativ 50.000 de oameni.