Home » Știri » Bursa din București deschide pe roșu după victoria lui Trump. Leul, în ușoară depreciere

Bursa din București deschide pe roșu după victoria lui Trump. Leul, în ușoară depreciere

Octavian Palade / 09.11.2016, 10:40
Bursa din București deschide pe roșu după victoria lui Trump. Leul, în ușoară depreciere

Bursa din București deschide pe roşu după victoria lui Trump în alegeri, iar leul este în ușoară depreciere.

Bursa din București a deschis pe roșu, principalii indici având însă scăderi limitate, scrie news.ro.

Leul s-a depreciat uşor în raport cu moneda unică europeană în primele tranzacţii de miercuri, cotaţiile urcând peste pragul de 4,51 lei/euro, în timp ce principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) erau pe roşu la deschiderea şedinţei de tranzacţionare, scăderile fiind, însă, limitate.

După primele tranzacţii de miercuri de pe piaţa valutară, euro s-a apreciat de la circa 4,51 la 4,5120 lei/euro, în jurul orei 10.20, ora României.

Monedele din regiune cu acelaşi regim precum leul românesc, de fluctuaţie controlată, înregistrau de asemenea deprecieri în raport cu euro.

Dolarul american s-a depreciat în raport cu celelalte mari valute de pe plan mondial. În jurul orei 10.20, ora României, euro era cotat cu 1,1117 dolari, cotaţie în creştere cu 0,8%.

La Bursa din Bucureşti, indicele BET, al principalelor zece titluri cotate, era în scădere cu 1,35% după deschiderea şedinţei, iar indicele mai extins BET-XT pierdea 1,51% la ora 10.22.

Declinul de pe piaţa românească de capital este mai redus decât cel de pe marile pieţe.

Contractele futures pentru acţiunile europene sunt în scădere puternică miercuri dimineaţa, în urma victoriei republicanului Donlad Trump la preşedinţia Statelor Unite.

Indicele Stoxx 600 este în declin cu 3,8% în timpul tranzacţiilor electronice premergătoare deschiderii burselor europene.

Indicele DAX 30 al bursei din Frankfurt scade cu 3,4%, CAC 40 al bursei din Paria cu 3,9%, iar FTSE 100 al bursei londoneze cu 3,1%.

Și piețele financiare intrnaționale sunt scuturate de victoria lui Trump.

Rubla s-a depreciat miercuri, iar prețul petrolului a intrat în declin, de teamă că politicile protecţioniste vor frâna economia mondială, dar yuanul chinezesc s-a apreciat faţă de dolar.

Rubla este în declin cu 0,3%, la 63,95 unităţi pentru un dolar, la bursa din Moscova, după ce în timpul tranzacţiilor a coborât cu până la 0,6%.