Home » Știri » Bursa de Valori București vrea educație financiară în licee

Bursa de Valori București vrea educație financiară în licee

George Stanciu / 13.10.2016, 13:57
Bursa de Valori București vrea educație financiară în licee

Bursa de Valori București (BVB), alături de organizația non-profit Junior Achievement (JA) România au transmis că vor relansa manualul şcolar “Bursa şi Investiţiile”, care va ajunge la 5.000 de elevi de liceu ce vor afla cum funcționează piaţa de capital, ca parte a programului de educaţie financiară ”Fluent în finanţe”.

Până la momentul actual, aproximativ 3.700 de elevi din țară au optat pentru disciplina opţională de studiu a manualului ”Bursa şi Investiţiile”, potrivit BVB.

”Manualul este împărţit în şase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei în economie, ce înseamnă o investiţie şi care sunt primii paşi, cum se realizează finanţarea prin piaţa de capital şi cum se poate crea un portofoliu de investitor. În plus, elevii au la dispoziţie un glosar de termeni şi o serie de teste pentru a-şi verifica nivelul de cunoştinţe”, arată comunicatul BVB, citat de news.ro.

Potrivit lui, Lucian Anghel, preşedintele BVB, cultura financiară în România trebuie îmbunătățită semnificativ, fiind prioritate și un obiectiv pe termen lung ale bursei. Bittnet Systems şi Ascendia, prezidate de elevi ai JA România, au apărut deja pe AeRO în ultimul an, potrivit reprezentanţilor din partea ONG-ului.

În cadrul proiectului, elevii de liceu au ocazia să ia parte la deschiderea oficială a şedintei de tranzacţionare, cuprinsă în evenimentul „Ziua porţilor deschise la Bursa de Valori București”.

Până în acest moment, mai bine de 2.500 de elevi au vizitat sediul Bursei şi au luat la o sesiune introductivă cu privire ka piaţa de capital, acestea fiind organizate în cadrul proiectului.

Liceele ce vor să ia parte la acest program vor primi manuale gratuite, dar și prezentări oferite de specialişti din piaţă. Mai mult, profesorul responsabil de clasă va primi un curs formator creat și oferit de către JA România.

Sursă imagine: www.incont.ro.