Home » Știri » În această cafenea vei plăti mai mult la consumație dacă îți încarci telefonul

În această cafenea vei plăti mai mult la consumație dacă îți încarci telefonul

Sebastian Rotaru / 16.02.2017, 12:00
În această cafenea vei plăti mai mult la consumație dacă îți încarci telefonul

Într-o celebră cafenea din Austria s-a instalat o neliniște, cu ceea ce pare a fi un fel de „Austriacul pe primul loc”: clienții care își încarcă telefoanele vor plăti mai mult pentru consumație.

Sătulă de clienții care stau cu orele în cafenea și își încarcă telefoanlee, patroana barului, Galina Pokorny, a decis să îi taxeze cu un euro pei care îți țin prea mult telefoanele la încărcat, notează Reuters.

„Turiștii – întotdeauna electricitate, electricitate. Scuze, dar cine îmi va da bani să o plătesc?”, a declarat patroana cafenelei Terrassencafe im Hundertwasserhaus.

Cine își încarcă telefonul pentru 15 minute, nu va plăti nimic, dar o oră este deja prea mult. „Dețin o cafenea, nu un internet caffe. Devine din ce în ce mai extrem. Oamenii vin și cred că totul este accesibil și gratis… Nici măcar deschisul ochilor dimineața nu este gratis”, a spus aceasta.

Pokorny a introdus această taxă anul trecut, dar a intrat în atenția tuturor abia săptămâna aceasta, când tabloidul Oesterreich a publicat un subiect care se numea „taxa ciudată”, unde se detalia că la o cafenea din Austria, dacă îți încarci telefonul mai mult de timp, plătești o taxă de un euro.

Taxa, de asemenea, se aplică și pentu laptop-uri și tablete, la fel și cei care folosesc mai multe device-uri în același timp. Totuși, dacă mergeți acolo este bine să știți că internetul wireless este deocamdată gratis. Am zis deocamdată!

În anul 2016, renumitul lanț de restaurantePizza Hut a încercat să îi facă pe oameni să renunțe la telefoanele mobile cât iau masa în oraș și să comunice între ei, printr-un mod amuzant. Pe masă era așezată o cutie unde toți cei care luau masa împreună trebuiau să își așeze telefoanele, fără a le atinge până ies din restaurant. Primul care nu rezista tentației și își lua telefonul în mână, plătea consumația la toți ceilalți. Testul a rezistat câteva săptămână, iar apoi s-a renunțat la idee, deoarece oamenii chiar nu pot fără telefon.