Home » Știri » Camera Deputaților, convocată de pe 9 pe 31 ianuarie în sesiune extraordinară

Camera Deputaților, convocată de pe 9 pe 31 ianuarie în sesiune extraordinară

Sebastian Rotaru / 09.01.2017, 17:42
Camera Deputaților, convocată de pe 9 pe 31 ianuarie în sesiune extraordinară

Camera Deputaţilor a fost convocată în sesiune extraordinară în perioada 9-31 ianuarie, programul urmând să fie axat pe adoptarea unor ordonanţe de urgenţă, precum şi pe respingerea unor proiecte de lege.

“Am discutat cu privire la convocarea deputaţilor pentru sesiunea extraordinară ce urmează să aibă loc din 9 până în 31 ianuarie”, a anunţat secretarul Camerei, Ioana Bran, la finalul şedinţei Biroului Permanent. Această sesiune extraordinară începe în 1 februarie, potrivit news.ro.

De asemenea, marţi, de la ora 11.30, va avea loc şedinţa Birourilor Permanente reunite ale celor două Camere.

Proiectele de lege care ar urma să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor, în sesiunea extraordinară, sunt ordonanţele de urgenţă aprobate de Guvernul Cioloş privind campania de subscripţie pentru achiziţia sculpturii ”Cuminţenia Pământului”.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat duminică seară că luni Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe, lucru pe care nu îl poate face în prezent deoarece PNL a atacat la Curtea Cosntituţională legea de abilitare a Executivului de a da ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

PNL, USR şi PMP au sesizat vineri Curtea Constituţională cu privire la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, argumentând că actul normativ permite Executivului să se substituie Legislativului şi că, totodată, legea ar permite cabinetului Grindeanu să modifice legi organice prin ordonanţe simple, ceea ce este contrar Constituţiei.

Contestaţia opoziţiei va fi discutată joi de Curtea Constituțională a României (CCR).