Home » Știri » Care sunt dedesubturile jocului „Balena Albastră”care ne trimite către o isterie în masă

Care sunt dedesubturile jocului „Balena Albastră”care ne trimite către o isterie în masă

Redactia Știri / 19.03.2017, 08:22
Care sunt dedesubturile jocului „Balena Albastră”care ne trimite către o isterie în masă

„Blue Whale (Balena Albastră)” este o sintagmă care apare pe buzele tuturor de vreo săptămână încoace, pe fondul isprăvilor făcute de tineri atrași în capcana așa-zisului joc fatal. Vorbim însă doar despre atât sau despre un fenomen mult mai grav, scos la iveală mai mult sau mai puțin intenționat de social media?

Jocul Balena Albastră are o serie de reguli despre care probabil știți, datorită numărului mare de articole care discută despre asta. Trecând din nou în revistă, avem de-a face cu tineri care intră voluntar în acest joc, căutând o ”balenă” care să îi ghideze pe parcursul a 50 de zile de joc, în care trebuie să ducă la bun sfârșit provocări care de care mai diverse. Intrarea în joc are o singură ieșire, sinuciderea; în caz contrar, ”jucătorii” primesc amenințări diverse.

  • În primele zece zile jucătorii sunt îndemnați către autoflagelare, majoritatea provocărilor cerându-le să-și cresteze pe brațe diverse lucruri, cum ar fi conturul unei balene.
  • În zilele 11 – 20 continuă automutilarea cu înțepături dar și metode generice de provocare a durerii; de asemenea, jucătorul trebuie să asculte muzică trimisă de ”tutore”; să se urce pe diverse structuri înalte și să se uite la videoclipuri de speriat.
  • În zilele 21 – 30 trebuie purtate discuții pe Skype cu ”balena”, există o misiune secretă, dar și acceptarea datei morții. De asemenea, apare prima misiune de izolare socială față de restul lumii.
  • În zilele 31 – 49 continuă sarcinile de trezit la ora 4:20 dimineața, de uitat la videoclipuri de speriat, de tăiat pe brațe, dar și de discutat cu balenele, în timp ce izolarea socială este crucială.
  • Ziua 50 este și ziua cea mare, în care jucătorul va câștiga sinucigându-se.

Nu despre asta trebuie să vorbim, ci despre dedesubturile acestor provocări. Pentru asta trebuie să ne întoarcem la cuvintele celui care pare să fi creat acest joc, Filip Budeikin: ”victimele au murit fericite, pentru că le-am oferit ceea ce nu aveau în viața de zi cu zi: căldură, înțelegere, o conexiune”.

Citește în continuare despre fenomenul „Balena Albastră” pe Playtech.ro