Home » Știri » Carmen Dan explică de ce PSD a cerut retragerea jandarmilor din fața sediului central

Carmen Dan explică de ce PSD a cerut retragerea jandarmilor din fața sediului central

Sebastian Rotaru / 24.01.2017, 13:42
Carmen Dan explică de ce PSD a cerut retragerea jandarmilor din fața sediului central

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Daniela Dan, a declarat, marţi, că i-a rugat pe jandarmi să se retragă din dispozitiv din faţa sediului PSD, la protestul de duminică, pentru a nu părea că erau pregătiri pentru un asediu.

Carmen Dan a spus că decizia a fost luată la solicitarea lui Liviu Dragnea, care este preşedintele partidului şi reprezenta sediul de pe Şoseaua Kiseleff, unde au ajuns manifestanţii, relatează News.ro.

„Jandarmii nu au avut alt obiectiv decât de a proteja cetăţenii care se manifestau şi le mulţumesc că au fost aşa cum trebuie, nu au făcut altceva decât să se asigure că cei care sunt în stradă în acel moment sunt protejaţi. La solicitarea preşedintelui Camerei Deptuaţilor, i-am rugat pe jandarmi să se retragă din dispozitiv, în aşa fel încât să nu pară că ne pregătim de vreun asediu. Nu ne pregăteam de niciun asediu”, a spus ministrul Afacerilor Interne, înainte de a participa la ceremonialul organizat de Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Întrebată ce competenţe avea Liviu Dragnea să îi ceară să retragă jandarmii aflaţi în dispozitiv la sediul PSD de pe Şoseaua Kiseleff, unde duminică au ajuns protestatarii, Carmen Dan a spus că Dragnea este preşedintele PSD şi reprezenta, din punct de vedere juridic, acel sediu.

„Oricum, jandarmii erau alături de persoanele care participau la protest doar ca să le asigure protecţia”, a precizat Carmen Daniela Dan.

În legătură cu jandarmul care a fost lovit la manifestaţia de duminică, ministrul Afacerilor Interne a spus că deocamdată nu poate spune cine l-a agresat, dacă a fost un alt protestatar sau o persoană care nu participa la manfiestaţie, pentru că nu a primit răspunsul la verificări.

„Se vor face verificări, încă nu am un răspuns în ce priveşte aceste verificări. Ce pot să vă spun este că m-am interesat din momentul în care am auzit, jandarmul este bine, deşi a avut arcada spartă, suportă acest traumatism, dar este bine, este acasă”, a mai spus Carmen Daniela Dan.

Peste 20.000 de oameni au protestat, duminică seară, în Capitală faţă de proiectele de ordonanţă ale Guvernului privind graţierea şi modificarea codurilor penale. La manifestaţia din Piaţa Universităţii s-a aflat, timp de aproximativ 15 minute, şi preşedintele Klaus Iohannis, care a spus că este inadmisibil să fie schimbate legile în modul în care se intenţionează şi că oamenii au de ce să fie indignaţi. Din Piaţa Universităţii, manifestanţii au mers la Palatul Victoria, de unde, după aproximativ o oră, au plecat în faţa sediului PSD, unde s-a încheiat manifestaţia.