Home » Știri » Ministrul de Interne, Carmen Dan, criticată de Valentin Jurcan (CNA)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, criticată de Valentin Jurcan (CNA)

Sebastian Rotaru / 02.02.2017, 14:56
Ministrul de Interne, Carmen Dan, criticată de Valentin Jurcan (CNA)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a fost criticată, joi, de către Valentin Jurcan, membru CNA, deoarece, potrivit acestuia, ministrul își depășește atribuțiile când face referiri la libertatea de exprimare a jurnaliștilor.

„În cadrul conferinței de presă de astăzi de la Ministerul Afacerilor Interne, ministrul Carmen Daniela Dan a făcut o serie de declarații referitoare la modul în care jurnaliștii își exercită dreptul la liberă exprimare. Prin cele susținute, ministrul de Interne demonstrează necunoașterea art. 30 din Constituția României referitor la libertatea de exprimare. Mai mult, ministrul de Interne își depășește atribuțiile, punând la îndoială rolul fundamental al presei. Dacă doamna Carmen Daniela Dan preferă comunicarea numai cu o anumită parte a presei, acceptând astfel și comportamentul acesteia, este o chestiune care ține exclusiv de capacitatea dânsei de a interacționa cu mass-media”, spune Jucan, despre Carmen Dan, potrivit Agerpres.

Membrul CNA a spus, în același comunicat, că dacă ministrul de Interne sesizează vreo încălcare a normelor audiovizualului sau ale altor norme civile din domeniul comunicării publice, să sesizeze autoritățile abilitate pentru a rezolva problema.

„Invit ministrul Afacerilor Interne să sesizeze Consiliul Național al Audiovizualului sau oricare instituție judiciară, în situația în care constată încălcări ale Legii audiovizualului sau ale altor norme civile în domeniul comunicării publice. Declarațiile de tipul celor de astăzi, făcute de la pupitrul unui minister fundamental, nu au legătură cu normalitatea care ar trebui să existe între autoritățile statului și presă”, a adăugat Jucan.

Reamintim faptul că, ministrul Carmen Dan i-a acuzat pe mai mulți jurnaliști că au chemat oameni în stradă, ceea ce in viziunea sa ar fi agravat o situatie care era deja.

”Acțiunile au fost promovate ieri prin rețelele de socializare, în special pe pagina grupului Corupția Ucide, prin evenimente sub titulatura ”Nu legii grațierii și amnistiei!”, a spus Carmen Dan. Ea mai spus că a sesizat „implicarea unor personalități publice, formatori de opinie și membri ai unor partide politice pentru susținerea acestor proteste în stradă. Vă pot da și câteva exemple: Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Emilia Șercan, Lucian Mândruță, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan”, a încheiat aceasta, potrivit Revista22.